Vigyázat: nagyon-nagyon meleg lesz

2023. július 15. 10:32

A Belügyminisztérium el is rendelte a „vörös kódot”.

2023. július 15. 10:32
null

A következő napokban várható hőség miatt szombat reggeltől szerda este 8 óráig életbe lépett a „vörös kód”, ami kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását – jelentette be a Belügyminisztérium (BM) gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten. Az elmúlt rövid időszakban már kétszer kellett országosan elrendelni a „vörös kódot”, ami az elmúlt években nem fordult elő – hangsúlyozta Fülöp Attila.

A „vörös kód” egy speciális eljárásrend, amely szerint minden szociális intézménynek meg kell nyitnia kapuját, ha a regionális diszpécserszolgálat utcán bajba került, magán segíteni nem tudó embert irányít oda – magyarázta az államtitkár. A  „vörös kód” a szociális intézményekre vonatkozó intézkedéseken túl figyelmeztetés a társadalomnak is - mondta az államtitkár, kérve mindenkit, hogy vigyázzon magára, és emellett, ha az utcán bajba került hajléktalan embert lát, akkor azt jelezze a regionális diszpécserszolgálatnak.

Az államtitkár elmondta, hogy az előző héten kiadott  „vörös kód” jelzés alatt a diszpécserszolgálatok összesen három tucat jelzést kaptak, ebből nyolc esetben volt szükség bajba jutott emberek elszállásolására.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fegyenc8
2023. július 15. 19:06
Nyáron, július közeoén mi a faszomat várnak?
Obsitos Technikus
2023. július 15. 18:29
És még a buzik is vonaglanak.
Mandarin.
2023. július 15. 17:46
Ma egész nap kint voltam, dolgoztam a kertben, meleg volt az igaz, de ki lehet bírni, ha gondoskodunk a folyadékpótlásról.
connorj
2023. július 15. 12:40
NAGGGYYOON MELEG LESSSZZZ: https://m.youtube.com/watch?v=DOP8a-tmxVw&pp=ygUhRXh0cmVtIGZldGlzaHBhcnR5IGJ1ZGFwZXN0IHByaWRl 🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!