Nyomozás indult a Karácsony-féle 99 Mozgalom ötszázmilliós támogatása miatt

2023. július 17. 12:20

A főpolgármester által alapított számlán landoló félmilliárd forintnak egyelőre ismeretlen az eredete.

2023. július 17. 12:20

Egy titkosszolgálati jelentés szerint a mozgalom számlájára a főpolgármester egyik párttársa, Perjés Gábor fizetett be több részletben félmilliárd forintnak megfelelő eurót, azonban a pénz eredetéről semmit nem tudni – olvasható a Magyar Nemzet cikkében. Az ügy kapcsán Hollik István fordult Polt Péterhez, aki a képviselőnek adott írásbeli válaszában azt írta, hogy 

az írásbeli megkeresést pénzmosás bűntette miatt tett feljelentésként értékelte, és azt a Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI) továbbította.

A lap felidézte az ügy előzményét, miszerint nemrég feloldották a titkosítás alól a Nemzeti Információs Központ (NIK) új jelentését, amely a baloldalhoz került homályos eredetű pénzekről szól. A jelentés többek között azt tartalmazza, hogy Karácsony Gergely párbeszédes párttársa, Perjés Gábor 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között tizenkilenc alkalommal összesen 506 millió forintot fizetett be az általa vezetett, a főpolgármester által alapított 99 Mozgalom számlájára.

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

 

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Isten jobb keze
2023. július 17. 21:07
Nagyon helyes! Tessék csak kivizsgálni, utánna járni! De ugyan úgy Orbán, és a NER ügyeinek is! Ez így lenne fer..
Józsi6
2023. július 17. 18:49
Orvos látta már a fenti képet?
Player1
2023. július 17. 18:43
Ha ezt MEGFILMESÍTENÉK ez lenne az új ÜVEGTIGRIS, vagy ZIMMER FERI! Ekkora szerencsétlent! Ez az ember vezeti BUDAPESTET? És ez jó a pestieknek????
FeketeFehér
2023. július 17. 16:25
Azért az árulkodó, hogy a fideszesek sem hivatkoznak törvényekre, csak úgy hablatyolnak bele a vakvilágba. :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!