Lézengenek a tüntetők a Kossuth téren, jeget olvasztanak az esőben

2023. július 04. 12:18

A tanári életpálya-törvény szavazására időzítették a demonstrációt, Jövő-feliratot raktak ki a parlament elé.

2023. július 04. 12:18
Résztvevők az új pedagóguséletpálya-törvény elleni tüntetésen a Kossuth téren, a Parlament előtt 2023. június 16-án.

A tavaszi ülésszak utolsó hetében, rendkívüli ülés keretében szavaz az Országgyűlés az új pedagógustörvényről, melyről itt írtunk bővebben.

A keddi parlamenti szavazás idejére az Egységes Diákfront, az aHang és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szervezett demonstrációt a Kossuth térre.

A Telex tudósítása szerint egyelőre körülbelül 50-100-an vannak kint. A rendezvény Lengyel Tamás színész szavalásával kezdődött, aki Radnóti Miklós „Száll a tavasz” című versét mondta el az egybegyűlteknek. Ezzel egyidőben egy krétával rajzolt „JÖVŐ” feliratra száz kilogramm jeget borítottak ki a státusztörvény ellen demonstrálók.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Cikkünk frissül.

 

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. július 04. 20:04
Szentesen polpot városban szólásszabadság dúl ám . Jó hírt földadó eltörlésével kapcsolatban ,,Szentes TV,, felraktam rögtön kitörülték . A jobbikos polgármester másodszor is szavaztatni akart .
bagira002
2023. július 04. 19:53
Szentesi jobbikos polgármester is a földadóról képviselőket szavaztatta , leszavazták . Gurulódollárosok jobbik az adót bevezetné .
bagira002
2023. július 04. 19:44
Ma az országgyűlés földadót eltörülte Nyitrai Zsolt szerint a földadó az élelmiszerek drágulását vonja magával, így annak következményei mindenkit érintenek. Márki-Zay Péter, a baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje, Hódmezővásárhely polgármestere megtette, hogy földadót vetett ki saját településén. A gazdák félelme, hogy a baloldali önkormányzatok és polgármesterek máshol is követik példáját, ezzel is terhelve a földtulajdonosokat, ezért rendkívül fontos, hogy a földadó lehetőségét teljes mértékben eltöröljék. MTI
Selamat
2023. július 04. 19:33
A baloldalon nagy változások lehetnek. Tegnap találkoztunk egy Orbángyülölő balliberális családdal. Ennek ellenére azt mondták, hogy a tanároknak egyetlen fillér emelést sem szabadna adni. Nem hittem a fülemnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!