Irányíthatatlanul sodródott egy hajó a Dunán 14 gyerekkel a fedélzeten

2023. július 14. 21:13

Az egyik evezős tábor gályája sodródott.

2023. július 14. 21:13

Az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet számolt be arról a Facebook-oldalán, hogy 

14 gyerekkel és 2 felnőttel sodródott egy hajó a Dunán.

Az egyik evezős tábor gályája sodródott tegnap a Dunán, a fedélzetén 14 gyerekkel és két felnőttel. A rendőrség és a közterület-felügyelet közös vízi járőrei mentették ki az utasokat. A közleményben tudatták, a rendőrség és a közterület-felügyelet közös vízi járőrei rendszeresen figyelemmel kísérik a Duna III. kerületi szakaszán az evezősöket. Így történt ez tegnap is, amikor az egyik evezős tábor gályája a fedélzetén 14 gyermekkel és két felnőttel sodródott a Duna közepén.

A járőrök azonnal a segítségükre siettek és kivontatták a gályát ahhoz a kikötőhöz, ahonnan elindult. Itt végül biztonságba helyezték a hajót és az utasokat. A gyors mentésnek köszönhetően a gyermekek közt nem tört ki pánik. A hajóval szabályosan közlekedtek, betartva a biztonsági előírásokat. A gyermekek mentőmellényt is viseltek. A hajó kapitánya kérdésükre elmondta, hogy ismeretlen okból leállt a motor, amit nem tudott újraindítani, így irányíthatatlanná vált a jármű. Személyi sérülés nem történt.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
irmag2
2023. július 15. 15:54
Ezeken a hajókon horgony már nem létezik? Hogy múlik az idő!
nempolitizalok-0
2023. július 15. 15:47
Evezős tábor, motoros gályával mennek és ha a motor beszarik gond van. Képzelem milyen lehet a bringatábor.
flesh ripper
2023. július 14. 22:20
Ha gálya, akkor miért nem vették elő az evezőiket a gályarabok? Micsoda disznóság! Motoros gálya?! Legközelebb, a gólya lógója lesz a bója?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!