Hodász András coming outolt: Igen, meleg vagyok

2023. július 14. 23:08

A volt katolikus pap az Instagram-oldalán vallott szexualitásáról.

2023. július 14. 23:08
null

Hodász András, volt katolikus pap az Instagram-oldalán coming outolt. „Kaptam egy üzenetet, hogy meleg vagyok-e. Gondolkodtam, hogy egyáltalán válaszoljak-e rá. Nehéz ezt megosztanom veletek, mert részben privát, de részben a közre is tartozik, az előéletem miatt” – kezdte posztját Hodász.

„Tudjátok, hogy mindig próbáltam egyenes ember lenni, most is az leszek: igen.”

– szögezte le. Elmondta, hogy hosszú út vezetett odáig, hogy ezt leírja s nagy szerepe volt benne annak, hogy egyértelművé vált számára, hogy papként nincs helye az egyházban. „Tudom, hogy ez sokatok számára nehéz, sőt fájdalmas. Nekem is. Szerettem pap lenni, és tudom, hogy ezzel a lépéssel végleg elvágom az utat visszafelé. De az életemnek, küldetésemnek nincs vége, talán még hasznos tagja lehetek a társadalomnak és Krisztus közösségének. Talán igaz rám, hogy Isten engem választott, a »semminek látszót«, a megvetettet, akiről azt hiszik, hogy Istennek semmi köze hozzá, hogy a szeretet civilizációját építsem. Továbbra is hiszek Istenben, és szeretem az egyházat, számomra öröm lesz, ha ti is így tesztek. És bár tudom, hogy sokan ezt várják tőlem - ezek után még inkább -, de nem arra születtem, hogy megváltoztassam a Biblia tanítását. Ez most egyelőre ennyi. Tudom, hogy rengeteg kérdés merül fel, ezekre hamarosan válaszolni fogok a megfelelő fórumon.” – írta az Instagram-oldalán.

Nyitókép: Képernyőkép

Összesen 375 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sámson
2023. július 31. 23:06
A biblia követelmények betartásával egyik szélhámos buziból se lett volna gyermeknevelő, pap, vagy bíboros. A Római Katolikus Egyház más, mint a bibliai kereszténység, mint a jézusi út. Itt nem gyermekeiket jól nevelő feddhetetlen férfiúk vannak, hanem szélhámos buzik. Tömegével sajnos. Egy kutatás eredménye szerint a Vatikánban a bíborosok 4/5-e olyan, mint Hodász "atya": buzi, a fiúkhoz, férfiakhoz vonzódnak szexuálisan. Ez van, ez a valóság. Nem csak Hodász buzi, nem csak Kedves Szabolcs katolikus líceumot végzett nevelő az. Rendszerhiba van a római szervezetben. A Bibliát kidobták, jött helyette a mocsok. A pedofilok, a buzik, a kisfiú gyermekek szájába vizelő perverzek (K. Szabolcs).
Sámson
2023. július 31. 23:00
Előző hozzászólásban a bibliai idézetek. Mindkettőből teljesen egyértelműen kiderül, hogy a korai egyházban - amikor még nem római volt, és nem államvallás volt - akkor a püspökök, presbiterek, diakónusok, stb. egy feleségű, feddhetetlen férfiúk voltak. Fede hajlamúaknak, lappangó képmutató buziknak esélyük sem volt, hogy presbiterek, püspökök, diakónusok stb. legyenek. Kellett ezekhez a feladatokhoz a család is, amely mutatja, vagy nem mutatja, hogy alkalmasak a fenti feladatokra az Egyházban. Ma a Római Katolikus Egyházban kidobták ezt a bibliai tanítást a kukába, látjuk az eredményét. Kedves Szabolcs katolikus tanító több mint 36 kisfiút rontott meg a Böjte féle gyermekotthonokban. Hodász András "atyát" gyermekkorában megrontó katolikus pap, "atya" is minimum egy kisfiút megrontott, meg is lett az eredménye. McCarrick bíboros, aki a pápa személyi tanácsadója is volt, több tucat kisfiút erőszakolt meg, mielőtt elküldték.
Sámson
2023. július 31. 22:51
Nézzük meg először, mit mond a Biblia a keresztény papokról, vezetőkről, püspökökről és a házasságról: 5 A végett hagytalak téged Krétában, hogy a hátramaradt dolgokat hozd rendbe, és rendelj városonként presbitereket, amiképpen én néked meghagytam; 6 Ha van feddhetetlen, egy feleségű férfiú, akinek hívő, nem kicsapongással vádolt avagy engedetlen gyermekei vannak. 7 Mert szükséges, hogy a püspök feddhetetlen legyen, mint Isten sáfára... Egy másik helyen, kicsit más szavakkal ugyanez a téma: 2 Szükséges annakokáért, hogy a püspök feddhetetlen legyen, egy feleségű férfiú, józan, mértékletes, illedelmes, vendégszerető, a tanításra alkalmatos; 4 Ki a maga házát jól igazgatja, gyermekeit engedelmességben tartja, minden tisztességgel; 5 (Mert ha valaki az ő tulajdon házát nem tudja igazgatni, mimódon visel gondot az Isten egyházára?)
zerubabel
2023. július 16. 21:16
Ha elfogadjuk, hogy Hodász igazat mond, és a hír nem csak a Pride miatti áldozatgyártás része, akkor Hodász és a hozzá hasonlók és pedofilok cölebsz papságba menekülése a nőtlen papság erőltetése tökéletes csődjének a látlelete. Hodásznak egyetemi diplomával mindene megvolt, aztán jött a gyönyörű történet a meghívásról, és késői hivatás minta kispapjaként átejtett teljes szemináriumi nevelő- és tanári kart, spirituálist, esztergomi bíboros érseket, felszentelték, egyetemi lelkész lett, plébánosként abszolút konzervatív internetes sztárpap, végig a cölibátus teleszájú dicsőítője, de valaki valamikor elkészítette a személyiség profilját, és fokozatosan és/vagy hirtelen átállították a váltóját. Láttuk a dicstelen lejtmenetet, de ez és a számtalan eset oka a róm. kat. egyházban rendszerhiba, a ragaszkodás a nőtlen papsághoz, amiben a sors fintoraként a papság soraiba bekerült homoszexuálisok és pedofilok a mintapapok az ösztöneikkel küzdő heteroszexuálisokhoz képest - amíg le nem buknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!