Alig lehetett féken tartani a román nacionalistákat Orbán Viktor távozásakor (VIDEÓ)

2023. július 22. 15:36

Újabb felvételek a román nyomulásról.

2023. július 22. 15:36
Román nacionalisták balhéztak Orbán Viktor tusványosi beszédét követően.

A Mandiner korábban beszámolt róla, hogy Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke levelet küldött a román belügyminisztériumnak, abból a célból, hogy a csendőrség közbelépését kérje Orbán Viktor magyar miniszterelnök szombati tusnádfürdői beszéde idejére. Lépésének oka az volt, hogy szélsőséges román aktivisták akarták megzavarni a magyar kormányfő beszédét. 

 

Ezt is ajánljuk a témában

A magyar miniszterelnök tusványosi beszédét követően volt egy kisebb feszültség a rendezvény bejáratánál román zászlókkal demonstráló nacionalisták és a magyar résztvevők között. A román rendőrök a HVG helyszíni tudósítójának beszámolója alapján jól látták el a feladatukat, ugyanis sikeresen visszaszorították a tüntetőket és utat nyitottak a miniszterelnök konvojának.

Orbán Viktor konvoja után az eseményről távozó magyar fesztiválozók érkeztek, tőlük a rendőrök szintén sikeresen elkülönítették a román tüntetőket. A lap tudósítója szerint

csak a rendőrökön múlott, hogy nem verekedtek össze a magyarok és a románok.

A Mandiner fenti videóján azonban az látható, hogy a kiabáló és provokáló román nacionalisták mellett a rendezvényre érkezve és onnan távozva is békésen sétálgattak a szabadegyetem és diáktábor magyar résztvevői. A magyarok a székely himnuszt énekelték, miközben elvonultak a románok mellett.

A felvételt itt tudják megtekinteni:

Kapcsolódó vélemény

undefined

Krupincza Mariann

Mandiner

Idézőjel

A dalokban és a gesztusokban mély üzenetek bújhatnak meg.

 

Nyitókép: Youtube / HVG

 

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2023. július 24. 02:48
mrmunder, hallom, hogy apád élete végéig dobálta a gólyát.
Tiszafa
2023. július 23. 20:56
Ezek a nagypofájú szőröstalpúak még két napja hogy fostak a medvéktől...- Jaj, csak ki ne jöjjenek az erdőből - Mondogatták. Két medve hosszú láncra verve jobban visszatartotta volna őket, mit a kivezényelt nagy létszámú román rendőrség.
akiaki
2023. július 23. 20:20
néé a majmok tudnak beszélni?
Palotás
2023. július 23. 17:46
Mindazonàltal a magyar biztonsàgi szerveknek el kell gondolkozniuk, hogy érdemes-e a sok szàz agresszìv bocskoros romàn miatt legközelebb ìgy kockàztatni a miniszterelnök és màs kormànyszimpatizàns életét a "jobb félni, mint megijedni" alapjàn.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!