A román szélsőjobb elkezdte a keresztek kihelyezését az úzvölgyi katonatemetőben

2023. július 08. 15:18

A csendőrség és rendőrség nagy erőkkel van jelen a helyszínen, egyelőre nem avatkoztak közbe.

2023. július 08. 15:18

Elkezdték az újabb román keresztek kihelyezését szombaton az úzvölgyi katonatemetőben a Nemzet Útja (Calea Neamului) szervezet hívei – közölte a Székelyhon hírportál. Mihai Tirnoveanu és társai helyi idő szerint 

14 óra körül buszokkal érkeztek meg a Hargita és Bákó megye határán található úzvölgyi katonatemetőhöz

 – írta helyszíni beszámolójában a székelyföldi hírportál. A 100-150 résztvevő 150 fakeresztet hozott magával, és a június 29-én eltávolított betonkeresztek helyére állítják fel ezeket. A csendőrség és rendőrség nagy erőkkel van jelen a helyszínen, de egyelőre nem avatkoznak közbe – írta a hírportál.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: MTI/Veres Nándor

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JohnnyBeGood
2023. július 09. 16:28
Már az öreg Székely is megmondta, olyan, hogy román nincs. Oláhok. Így románia sem létezik.
Reszelő Aladár
2023. július 09. 13:19
Ez az ő történelemfelfogásuk. Jelenleg az övék és a múltat pedig igenis meg lehet változtatni úgy, hogy mindig is az övék volt.
JohnnyBeGood
2023. július 09. 11:27
Hol vannak a Székelyek? Szemetek Koszovóra vessétek, hisz gyáva, megalkuvó népnek nincs és nem is lesz hazája. Lassan nekünk sem...
fabulon a bőre őre
2023. július 08. 18:32
A Balkánról jöttek az albánok mellől. Nincs itt semmi látnivaló. Ha akarnák, se tagadhatnák le, hogy semmi közük Európához. Ha a helyükön maradtak volna, még el se kezdődött volna a csatlakozásuk. A vajdaságukat a kunok szervezték meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!