Megint balhéznának a román nacionalisták az úzvölgyi temetőben

2023. július 08. 11:47

A Nemzet Útja szervezet vezetője a védelmi minisztériumnál követelőzik.

2023. július 08. 11:47
null

Alig egy héttel azt követően, hogy eltávolították a 2019-ben illegálisan felállított betonkereszteket az úzvölgyi katonatemetőből, máris folytatják a románok a cirkuszt – írta meg a Főtér.

Mihai Tîrnoveanu, a Nemzet Útja elnevezésű nacionalista román szervezet vezetője a Facebookon bejelentette: egy sepsiszentgyörgyi műhelyben elkészült az a 150 fakereszt, amelyek a szervezet tagjai és szimpatizánsai

szombaton 14 órakor felállítanak a katonatemetőben, az eltávolítottak helyére.

Tîrnoveanu közölte, hogy csak majd azt követően fognak utólag engedélyt kérni, ha már felállították a kereszteket a román hősök emlékére. A román nacionalista szervezet vezetője azt is követeli, hogy a védelmi minisztérium vegye tudomásul a keresztek felállítását és ismerje el hivatalosan a temető román parcelláját.

***


Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Veres Nándor

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2023. július 08. 16:25
Oda kel öket temetni, a kutya csontok mellé.
Tehetős Totó
2023. július 08. 14:16
Már megkezdték a 150 fakereszt felállítását az eltávolított 50 helyére. A rendőrség-csendőrség asszisztál, egy pópa "áldást" oszt...
letsgobrandon-2
2023. július 08. 13:17
a szőröstalpú múltnélküli hullarabló oláhokon nem kell csodálkozni
Uztu
2023. július 08. 12:38
Én hülye meg azt hittem a románokkal kis (nagy/óriási) munkával de ki lehet majd jönni. Hiába ha egy népnek nincs múltja vagy jövője akkor nem is lehet vele egyezkedni. Arra meg nem lehet építeni, hogy utálom a másikat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!