Gyászol Orbán Viktor

2023. június 24. 15:00

„Harcos volt, és harcosként is távozott” – írta Orbán Viktor.

2023. június 24. 15:00
null

Végső nyugalomra helyezték Tellér Gyula Széchenyi-díjas szociológust szombat délelőtt az Óbudai temetőben.

A gyászszertartást Balog Zoltán püspök,

a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke és Osztie Zoltán katolikus plébános tartotta. Beszédében a Máté evangéliumából idéző Balog Zoltán azt hangsúlyozta, hogy boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják az Istent. A püspök kiemelte, hogy a tiszta szív elsősorban nem erkölcsi kategória, még csak nem is érzelmi.

A keresztény kultúra ősforrásában, a Bibliában a szív, a tiszta szív az élet egységét jelenti, amikor az érzelem, az értelem, az akarat együtt vannak, és így egy egész lehet az életünk – fogalmazott. Ezért lehet Tellér Gyula búcsúzó igéje a család által választott jézusi mondat, hogy boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják az Istent – mondta.

Tellér Gyula két lábbal állt világban, a magyar világban, még akkor is, ha alapvetően gondolataiban élt, azokban létezett, de tudását, tiszta szívét, érzelmeinek, értelmének és akaratának egységét a közjó szolgálatába állította – emelte ki Balog Zoltán.

A gyászszertartáson beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök.

A gyászolók között megjelent Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatója, Stumpf István volt miniszter, alkotmánybíró, Hoppál Péter kiemelt kulturális ügyekért felelős miniszteri biztos és Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő.

Isten nyugosztalja Tellér Gyulát!” – írta Orbán Viktor a Facebook-oldalán.

(MTI)

***

Nyitókép: Facebook

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. június 25. 18:12
A csüngőhasú csak harcosokban tud gondolkodni..beteg elme..
Armageddon
2023. június 24. 20:49
Elhangzott a szokásos záró mondat? "És most imádkozzunk azon testvérünkért aki a következő lesz..."
de France
2023. június 24. 18:34
Gyászoljon, ez a magánélete. Hacsak a "gyász" nem kényelmes ürügy arra hogy csendben maradjon Putyinról.
szürkeSzarvas
2023. június 24. 16:54
Nyugodjék. Barát és harcostars volt. Egymasmellett volt a székunk a Patás tanacsadó testuletében,az első krzusban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!