Csődközelbe került az Országos Roma Önkormányzat

2023. június 27. 10:32

Az egyre fokozódó konfliktus hátterében szövevényes elszámolási vita húzódik a Népszava szerint.

2023. június 27. 10:32
null

A közelmúltban tárgyalóasztalhoz ültek az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) és a Belügyminisztérium képviselői. A minisztérium közölte, hogy a harmadik negyedévre járó mintegy 170 millió forintos költségvetési támogatásból csupán azt az összeget utalja át az ORÖ-nek, amely a testület fenntartásában lévő két iskola működtetéséhez szükséges – írta meg a Népszava.

„Ha a Belügyminisztérium valóra váltja a fenyegetését, és nem utalja át a július 15-ig esedékes támogatást, annak nagyon súlyos következményei lesznek,

– árulta el Lakatos Oszkár, az ORÖ elnöki teendőket ellátó általános elnökhelyettese.

„Az ORÖ nemhogy a képviselők tiszteletdíját és költségtérítését, de a hivatal munkatársainak bérét se tudja kifizetni, sőt: még a rezsiszámlákat se” – vázolta a helyzetet Lakatos Oszkár.

Az egyre fokozódó konfliktus hátterében szövevényes elszámolási vita húzódik a portál szerint. A Belügyminisztérium hat tételben összesen közel 540 millió forintot követel az ORÖ-től.

Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hajni37
2023. június 27. 21:27
A CIGÁNYOK LÉTSZÁMÁRÓL: A legutóbbi országos népszámláláskor 390 ezren vallották magukat romának. A KSH Népességtudományi Intézet szerint 560 ezren, a Magyar Tudományos Akadémia adatai, illetve a Kemény féle kutatások szerint létszámuk 650 ezer, de mindenképp 700 ezer alatt van. A Debreceni Egyetem közelmúltbeli 800 ezres felmérése komolytalanra sikerült, mivel a saját bevallásuk szerint is beleszámolták a telepszerüen mélyszegénységben élő nem romákat, a vegyesházasságban élő százezret, illetve a félanalfabéta cigány önkormányzati képviselők bemondásait adták össze, akik a minél nagyobb költségvetési pénzek lenyúlása érdekében szokásuk szerint minden érintettet duplán számoltak. Kérem a kedves CIGÁNY KOMMENTELŐKET, hogy továbbra se vizionáljanak nagyobb számot. Csak hogy tudjuk hányan vannak.
Igazszó
2023. június 27. 16:01
Miért nem csodálkozok ezen ismét? Pintér, polt, orbán, a kurva anyátokat a tolvaj cigány brancsotokkal együtt! Takarodjatok!
Kotucso
2023. június 27. 15:57
Ugyanúgy lopnak mint Karácsonyék.
Tikkadt Szöcske
2023. június 27. 14:47
Régi vicc: Miért keresztelték a 80-as években a cigánygyerekeket Edusónak? Mert a TV- ben hallották, hogy Edusó a roma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!