Több mint kétezer lakásban ment el az áram egy ittas sofőr miatt

2023. június 01. 22:04

A tiszakécskei férfi a felsővezeték megrongálásával 670 ezer forint kárt okozott az áramszolgáltató cégnek is.

2023. június 01. 22:04
null

A Kecskeméti Járási Ügyészség jármű önkényes elvétele, ittas járművezetés és közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarása miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki egy utcán parkoló autót elkötve, ittasan nekiütközött egy villamos felsővezetéket tartó oszlopnak és

emiatt 2300 fogyasztó másfél órán át áram nélkül maradt

– olvasható az Ügyészség oldalán.

A vádirat szerint a tiszakécskei férfi annak ellenére, hogy sosem szerzett jogosítványt, 2022. december 30-án, hajnalban ittasan beszállt egy utcán parkoló, nyitott autóba és elindult vele. Vérében ekkor több mint 1,87 ezrelék alkohol volt. A vádlott útközben ittassága miatt elveszítette az uralmát a jármű felett és a szemközti padkára sodródva nekiütközött egy felsővezetéket tartó villanyoszlopnak.

A vádlott tött KRESZ szabályt is megszegett

A baleset következtében az oszlop kitört, a felsővezeték megrongálódott, emiatt 2300 háztartásban több mint másfél órán keresztül szünetelt az áramszolgáltatás. Az ittas sofőr

a felsővezeték megrongálásával 670 ezer forint kárt okozott az áramszolgáltató cégnek

– ismertették a részleteket.

Az Ügyészség hozzátette, a vádlott mindezzel több KRESZ szabályt is megszegett, többek között azt, hogy járművet csak az vezethet, akinek a szervezetében nincs alkohol, továbbá járművel mindig a forgalmi, időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni.

 Fotó: Ügyészség hivatalos oldala

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
p laci 51
2023. június 02. 22:59
Jó neki nem volt jogsia . Arra azért kíváncsi lennék ,hogy hány cigány honfi társunknak van saját jogon szerzett (nem vett ) jogosítvány .
Tonka
2023. június 02. 09:46
Bocs, de nagyon felhúztam magam! Ma 9.45-ig az úgynevezett hírek között 21 : 9 az arány a bulvár javára, nagy jóindulattal! Valamint üdvözlöm Cido kollégát is, aki ugyanolyan sikerrek b.-a szét a kommentfalat, mint a balos trollok!!!!
filopatl
2023. június 02. 09:34
hahó kartácsgergő ! hahó nyomentukk ! be kell tiltani az alkoholos italokat ! minden paraszt csak vizet ihat ! cigány még azt se !
wadcutter
2023. június 02. 08:15
670 ezer Ft nem nagy pénz, próbálná meg a vizóráját áthelyeztetni egy másik helyre, na attól letérdelne
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!