Ungár: A kordonbontás nem jó eszköz a pedagógusok problémáinak a megoldására

2023. május 10. 17:57

„Továbbra is magunk fogunk dönteni arról, hogy mit tartunk fontosnak, és ezt a jogot nem akarjuk átadni senkinek” – fogalmazott a Momentum elnökének levére válaszolva az LMP társelnöke.

2023. május 10. 17:57
null

Tegnap levelet kaptam Gelencsér Ferenctől, melyben arra kér, hogy az alábbi négy kérdésben egy válaszlevél formájában fejtsem ki az álláspontomat – közölte Ungár Péter a közösségi oldalán.

A négy kérdés

Elítéli-e, hogy a magyar rendőrség fiatalkorú tüntetőket fúj le könnygázzal közvetlen közelről?

Elítéli-e, hogy a magyar rendőrség gumibotokkal ver fiatalokat, amely teljesen aránytalan eszköz fiatalkorúakkal szemben?

Elítéli-e, hogy a magyar rendőrség hosszú órákon át, szülők tájékoztatása nélkül tart fogva fiatalkorúakat?

Elítéli-e, hogy bilinccsel tartanak fogva egy magyar országgyűlési képviselőt, aki egy tüntető fiatal védelmére kelt?

 

***

 

A kérésnek most eleget teszek. A pedagógusok nevetségesen alacsony fizetésénél kevés nagyobb dráma van ebben az országban, a státusztörvény pedig valójában nem több jogállamban nehezen elképzelhető erőfitogtatásnál. Az erőszak minden formáját elítéljük, és igen, a rendőrség követett el túlkapásokat a megmozdulások során” – írja az LMP-s politikus.

Ungár szerint ugyanakkor a levél célja az, hogy „egyneműsítse az ellenzéket, és megint mind pontosan ugyanazt és ugyanúgy mondjuk, hogy azután egy időgéppel a legelkötelezettebb ellenzéki szavazókkal együtt visszarepüljünk arra a pontra, amikor elhisszük, hogy már csak egy akció kell a sajtószabadságért, és összeomlik a rendszer”. Hozzáteszi: ezért az egyetértés mellett kénytelen a különvéleményüknek is hangot adni.

Ungár Péter leszögezi: az ellenzéki szavazók nem érdemlik meg azt, hogy a negyedik kétharmad után egy évvel ismét hamis reményeket áruljanak felelőtlen politikusok.

szerintünk a tanárok bérét összemosni a sajtószabadság, a jogállam kérdésével nem segít, hanem árt. Egyszerűen azért, mert az érintettek nagy részét a saját fizetése rendkívüli módon zavarja, mondjon róla akármit a propaganda, a jogállam helyzete, a köztévé műsorrendje pedig nem annyira. És ezt még a tények is igazolják, mert a valóság az, hogy az ellenzék az elmúlt tíz évben képes volt még az alapvetően csak kétharmados vereséghez elég táborát is folyamatosan erodálni” – fogalmaz.

 

Ungár kifejti: mielőtt megkapnák a kritikát, hogy az LMP az ellenzéket bántja, ahelyett, hogy a kormányt kritizálná, mint fogalmaz: „nekem az ég adta egy világon semmi problémám nincs a Momentummal, a saját szempontjukból értem is, amit csinálnak, nyilván az is fontos kérdés, hogy a már meglévő legradikálisabb ellenzéki szavazókat ki tudja megszólítani, és ebben van verseny”. Leszögezi, hogy azt is érti, hogy „ebben a versenyben pont nem szabad új dolgokat csinálni, új hangot megütni, hiszen ezek a szavazók vevők voltak az elmúlt tíz évre, ha valaki módosít, akkor a rivális előadja ugyanazt a színdarabot, és versenyelőnyre tesz szert.”

Az LMP társelnöke nyomatékosítja:

Mi zöldpártot szeretnénk csinálni, amelyik akkor tüntet, ha ki akarják vágni a fákat, ha el akarják adni a vizünket a külföldi nagycégeknek, de nem tekint úgy a politikára, mint egy soha véget nem érő Demokratikus Charta megmozdulásra. Nekünk meggyőződésünk, hogy Magyarországnak és az ellenzéknek is hasznára válna, ha lenne egy erős zöld párt, mert ez talán közelebb vihetne ahhoz, hogy ne kevesebb, hanem több ellenzéki szavazó legyen összességében. Ezért mi az ilyen típusú levelekre a legnagyobb örömmel válaszolunk, de a kórusba nem fogunk beállni, továbbra is magunk fogunk dönteni arról, hogy mit tartunk fontosnak, és ezt a jogot nem akarjuk átadni senkinek” – jegyzi meg.

Nyitókép: Ungár Péter Facebook-oldala

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sclerotic
2023. május 11. 07:33
"a Momentum elnökének levére válaszolva az LMP társelnöke..." Már megint ez a slendriánság!
MZperXXL
2023. május 11. 02:33
„Mi zöldpártot szeretnénk csinálni, amelyik akkor tüntet, ha ki akarják vágni a fákat." Csak a jövőbeli fakivágás a probléma, a múltbeli rendben van? Azért lényeges, mert ha azokat a fákat szabad volt kivágni, amelyek Ungár Péter háza helyén éltek, akkor hadd legyen már szabad más leendő háza helyén jelenleg álló fákat is kivágni. Ha Ungár lebontaná a házát és fákat ültetne a helyére, akkor hitelesebb lenne, de így...
Dezsőke
2023. május 10. 21:27
békét
Palatin
2023. május 10. 20:54
Lehet, hogy azt kellene csinálni, hogy átadjuk ezeknek a kutyaütöknek, semmihez nem értö gyurcsányista pofáznokoknak az ország vezetését, hogy bukjanak meg csúfosan ismét: Mert addig az új nemzedék, aminek tagjai Gyurcsány viselt dolgait nem ismerik, lehet hogy tényleg azt hiszik, hogy ez a szedett-vedett lázongó, heccelö banda, akik olyan szép dolgokat mesélnek nekik, tényleg egy jobb Magyarországot akarnának és tudnának csinálni. De tényleg, aki nem ismeri Gyurcsányt, az honnan tudná, hogy ö egy kókler szélhámos. Ezt mondhatja mindenki. De bizonyítani csak úgy lehetne, ha neki kellene az országot vezetni. Amig Gyurcsányt nem engedjük mégegyszer az eke szarvához, nem fog kiderülni róla, hogy nem tud szántani. A kísérlet természetesen károkkal járna, mert ez a böszme nekiállna lebontani a 13 év eredményeit, és ott folytatnák, ahol 2020-ben abbahagyták. Ezt mi tudjuk, de a fiatalok nem tudják. Az várható, hogy egy népfelkeés elzavarná öket 2 év múlva, és addig keletkezne egy komoly kára az országnak. Nyilván azután visszajönne a Fidesz-kormány és mostmár akadályok és Gyorcsány állandó áskálódási, szabotázsakció nélkül sokkal gyorsabban tudna fejlödni a gazdaság is, és a társadlom egésze is. Igy a Gyurcsány-II kormány böszmeségeit is ki jehetne javítani és a fejlödés azután egyenesvonaloan, gyorsabban mehetne tovább. Nem lenne ez egy megoldás? Komolyan kérdezem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!