NVI: Nyolc településen marad el az időközi választás törvénymódosítás miatt

2023. május 27. 10:14

A következő általános önkormányzati választásokig nem tartható helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás.

2023. május 27. 10:14
null

Nyolc településen marad el a már kitűzött időközi választás a pénteken hatályba lépett törvény alapján – tájékoztatott a Nemzeti Választási Iroda (NVI). Közölték: megjelent a Magyar Közlönyben a választási eljárási szabályoknak az elektronikus ügyintézéssel összefüggő módosításáról szóló törvény, amelynek pénteken hatályba lépett rendelkezései értelmében a következő általános önkormányzati választásokig nem tartható helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás.

Ennek megfelelően elmaradnak azok az időközi önkormányzati választások, amelyeknél a törvény hatálybalépését megelőzően a kampányidőszak még nem kezdődött el – fűzték hozzá.

***

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lotti
2023. május 27. 13:44
Jó az illusztráció. Látszólag szavazatgyűjtő urna, valójában hamvveder....
McFocker
2023. május 27. 11:52
Jó ez a Fideszes demokrácia. Ha nem ránk szavaztál, akkor lenyúljuk a város pénzét ami az ország GDP-jének nagy részét termeli, majd odaadjuk a lesápolt pénzt a bivalybasznádi nyuggereknek térkőre.
fatman
2023. május 27. 11:46
hogy szól a törvény? a rendes választást megelőző 1 éven belül nem lehet tartani, vagy soha???
anegy_
2023. május 27. 10:40
Ott biztosan az összefosottak nyertek vóna! Vagy nem, de az biztos. Akkor lehet rágni a gittet ildikó néni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!