Új fejlemények Gálvölgyi János ügyében: négy mentésirányító lehet érintett

2023. május 15. 20:25

Az ügyben egyébként rendőrségi nyomozás is indult foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt, de gyanúsítotti kihallgatás még nem történt.

2023. május 15. 20:25
null

Négy mentésirányításon dolgozó is érintett lehet a Gálvölgyi-ügyben – mondta az RTL-nek a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének (MOMSZ) alelnöke.

Ismert: a 74 éves színészt szerdán súlyos állapotban vitték kórházba saját lányai, miután negyven percig vártak a mentőre, amely azért nem jött gyorsabban, mert a mentőirányító nem ítélte elég súlyosnak a helyzetet. Gálvölgyi pár napig lélegeztetőgépen, élet-halál között lebegett, hétfőn javult az állapota, és már túl van az életveszélyen.

Lengyel Tibor szakszervezeti vezető az RTL-nek most azt mondta, hogy vélhetően egy úgynevezett továbbcsorgó hívásról lehetett szó, amely azt jelenti, hogy befut az irányítóközpontba egy hívás, de mivel ott nincs szabad kapacitás kezelni, az továbbcsorog egy másik irányítóközpontba. Hangsúlyozza: mindez azt mutatja, hogy kevés az ember a mentőszolgálatnál, ennek lehet a következménye az is, hogy nem mindig tudnak időben a helyszínre érni.

Az ügyben egyébként rendőrségi nyomozás is indult foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt, de gyanúsítotti kihallgatás még nem történt.

Gálvölgyi János túl van az életveszélyen

Gálvölgyi János túl van az életveszélyen - derült ki lánya, Gálvölgyi Dorka Facebook-bejegyzéséből. „Kedves Mindnyájan! A mai napon kimondták, hogy apu túl van az életveszélyen! Nagyon köszönjük a sok támogatást, üzenetet és szeretetet! Lassú gyógyulás vár apura, de a nehezén már túl van! Mindenkinek mindent köszönünk!

Nyitókép: MTVA/Gyűjtemény: Keleti Éva  

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elamarna
2023. május 24. 07:01
Hogy ezek... a zsidcigánykomcsik. hogy egyformán bírnak cirkuszolni... HIÁBA A vérükben van KAPTÁL KIS HALADÉKOT TE gané az ÖRDÖGTŐL.......
BBALU
2023. május 23. 22:58
Őszinte leszek leszarom hogy ez a ripcsacs csepürágó hogy van.
Towa
2023. május 16. 08:33
Bejelentés: -Halló Gálvölgyi mentők? -Nem Országos Mentőszolgálat. -Akkor kérem kapcsolja nekem a saját mentőállomásomat.
Vidėken újrakezdő
2023. május 16. 06:30
Három zavarodott nő mekkora galibát csinált, gratula!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!