Így énekelték százezrek a Himnuszt Csíksomlyóban (Videó)

2023. május 27. 16:07

Szombaton délelőtt tízórakor kezdődött a búcsú ünnepi szentmiséje.

2023. május 27. 16:07
null

Zarándokok százezrei vettek részt május 27-én a csíksomlyói búcsú ünnepi szentmiséjén a szabadtéri Hármashalom-oltárnál. A pünkösdszombati búcsú ünnepi szónoka, Urbán Erik ferences szerzetes az értékvezérelt, tudatos, keresztény életre buzdította a résztvevőket. 

Azt mondta, „az értékskála nem lehet más, mint a bölcsesség, megbecsülés, a türelem, a tudatosság, az emberség, a testvériség, a béke, a család, a nemzet, az egyház. Szolgálni nem uralkodni, termelni és nem csupán fogyasztani, adni és nem csupán elvárni, csodálni és nem kizsákmányolni, óvni és nem tönkretenni!”

A szentmise végén százezrek énekelték el közösen a Himnuszt, majd a Székely himnuszt.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Veres Nándor

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hurka
2023. május 28. 15:55
Érdemes Urbán Erik prédikációját meghallgatni az 52. perctől, mert az egyik legjobb volt az elmúlt évek után, itt a felvétel: https://www.youtube.com/watch?v=dS8oiJzP9Pk
Tikkadt Szöcske
2023. május 28. 08:27
Az oláhok persze még idejében megkezdték a rettegést, mivelhogy a véres nacionalizmusukon kívül semmijük nem maradt a "több évezredes tűzhelyükből ".Létszámbeli növekedést egyedül az extrasovén AUR könyvelhet el, mig a többiek röhögtetik magukat a médiákban. Egy dologban zár össze az oláh közvélemény, párttól, kormánytól, ellenzéktől függetlenül, az a sovén-ultranacionalista magyargyűlölet. Teszik ezt az EU bárgyú vigyora mellett, a bakszász beleegyezésével. Novák Katalintól félnek mint ördög a tömjéntől, főleg mióta nem átallott egy fényképet publikálni magáról az ominózus ,éppen piros-fehér- zöldben pompázó kilométerkő mellet. ( Torockó, Székelykő ) Ezért szorongatott az egyik hazaféltö patkány Nagykárolyban ( Kölcsey szoboravatás) egy hungarocell kilométerkövet piros-sárga-kékre festve, miközben az elvtársai a nyálukat gyűjtögették a hozzájuk barátságosan közeledő Novák Katalin láttán. Ennyit a szerelemről...
Palatin
2023. május 27. 23:54
A magyar himnusz az egyetlen Európában, amelyik nem arról szól, hogy "Mi olyan keménytökü fickók vagyunk, hogy mindenkit legyözünk." Az isten segitségéért való fohászkodás teljesen hiányzik minden más himnuszból.
SwordFish
2023. május 27. 22:14
A balliberálisok keresztényellenes kirohanást tesznek, és ilyenkor megmutatkozik a sötét lelkületük, hogy miért nem tudnak a magyar hon vezetésébe betörni és miért nem tudják többé a magyarságot megvezetni. Az isten, élet és családellenes politikájuktól elfordultak az emberek és ebben a hazában már soha nem kerülnek hatalomra, csak erőszakkal, félelemmel és külföldi hatalommal képesek ránk erőszakolni az akaratukat, ahogyan a múltban, úgy most is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!