LMP: tiltsák be a TikTokot a 18 év alattiak körében!

2023. április 11. 13:11

Új ötlettel rukkolt elő a zöldpárt.

2023. április 11. 13:11
null

Az LMP szerint be kell tiltani a TikTokot a 18 év alatti fiatalok körében és fontos lenne, hogy szigorú pályaalkalmassági vizsgálaton essenek át azok, akik a gyermekvédelemben kívánnak elhelyezkedni – mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján a párt frakcióvezető-helyettese.

A párt a többi között ezt is szorgalmazza országgyűlési határozati javaslatában, amelyről Kanász-Nagy Máté azt mondta: „elvégezték a Fidesz helyett a munkát”. Az ugyanis még nem tudható, hogy a kabinet mikor nyújtja be a gyermekek védelmét szolgáló javaslatát, az eddigi kormányzati előterjesztések az LMP szerint csak „propagandacélt szolgáltak vagy az LMBT-közösségek kirekesztését” – hangzott el. Az LMP javaslatai ezzel szemben valódi megoldást szolgálnának szerinte.

Másik javaslatuk nemcsak szigorú pályaalkalmassági vizsgát, pszichológiai vizsgálatot írna elő a gyermekvédelemben dolgozóknak, vagy például a TikTok betiltását a 18 év alattiak számára, hanem a más közösségi platformokhoz való hozzáférést is szigorítaná számukra – mondta. „Ha a kormány valóban fontosnak tartja a gyermekvédelem kérdését, figyelembe venné az LMP javaslatait” – jelentette ki Kanász-Nagy Máté.

(MTI)

Nyitókép: Thomas Trutschel / Photothek / AFP

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szekértábor
2023. április 12. 16:18
Én a kormány helyében ezt az egy javaslatot keresztülvinném a Parlamenten, de még a szövegezésébe is beleírnám, hogy az LMP kezdeményezésére hozott jogszabály. Ezzel azt is deklarálná, hogy mennyire nyitott az ellenzék javaslataira, meg azt is, hogy mennyire kretén az ellenzék. Mert bármilyen hasznosnak is tartanám egyébként, ha a gyerekeim nem férnének hozzá egyes közösségi oldalakhoz, ennek a technikai megvalósíthatóságát enyhén szólva problémásnak érzem. Az interneten történő minden korhatáros szűrés maximum arra volt jó eddig, hogy a felnőttek valamivel nehezebben fértek hozzá a számukra fenntartott tartalmakhoz, mint a gyerekeik. Emlékszem, hogy a gyerek első okostelefonjára 2 órán át próbáltam feltelepíteni, és beállítani egy parental control applikációt, amit a 10 éves gyerek 5 perc alatt tört fel.
fogd a pénzt és kuss
2023. április 11. 20:58
lempé! a szoponckodás nem menő
Chardonnay99
2023. április 11. 20:55
A Facebook-ra ez miért nem vonatkozik, csak nem azért, mert TikTok kínai, a Facebook meg amerikai? Egyébként érdekelne, hogyan lehetne ez megvalósítani, mármint technikailag?
Robertoo
2023. április 11. 20:23
"LMP: tiltsák be a TikTokot a 18 év alattiak körében!" A demokrácia és a szólásszabadság jegyében? ........... Ez egy igazi demokratikus, zöld párt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!