„Rengeteg balesetet láttam már, de ilyet még soha” – megszólalt az autómentő az M1-esen törént baleset kapcsán

2023. március 12. 18:36

Horror volt a látvány, azt hitték rengeteg halott lesz.

2023. március 12. 18:36
null

Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, alighanem Magyarország történetének egyik legsúlyosabb tömegbalesete történt szombat délután, amikor harminckét személyautó, öt kisteherautó és öt kamion rohant egymásba. Egy férfi életét vesztette, a mentők 39 sérültet vittek kórházba, két embert életveszélyes sérülésekkel, állapotuk vasárnap délután még válságos volt.

„Amikor megláttuk a roncsokat egymásra néztünk a kollégáimmal, mindannyian azt hittük, rengeteg lesz a halott. Voltak olyan autók, amikből semmi nem maradt, azokból lehetetlen lett volna élve kimászni. Óriási szerencse, hogy ezeket a járműveket a vezetőik, utasaik még az előtt el tudták hagyni, hogy újabb autók csapódtak volna beléjük" – így emlékezett az M1-es autópálya Budapest felől kimenő oldalának 30. kilométerszelvényében történt baleset műszaki mentésében részt vevő budapesti autómentős, Szász Dávid.

„Horror volt a látvány”

A rutinos műszaki mentő szerint

amikor meglátták az egymásba fúródott, a tűz miatt egymásba égett roncsokat azt hitték, alig lesz túlélő.

„Arról szó sem lehetett, hogy itt a sérült autókat sima autómentővel elvigyük, darus emelőkocsikat kellett kérni, Biatorbágytól kezdve Budapesten át még Kecskemétről is ide riasztottunk minden kollégát. Azok a személyautók, amikbe kamionok csapódtak, mintha egy présbe kerültek volna. Rengeteg balesetet, tragédiát láttam már, de ilyet még soha, horror volt a látvány” – idézte a Blikk az autómentőt.

Nyitókép: Facebook

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marianer
2023. március 13. 10:49
Egy nyomakodó, tolakodó autós olyan - személyi sérüléssel nem járó - balesetet tud okozni, pld. ráfutással, ami utána a kilométeres dugókban veszteglő emberek ezreinek okoz időben, pénzben, elveszett programokban jelentkező kárt. Ez más közúti balesetnél kevésbé fordul elő. Szükséges lenne ezért egy rendelet, hogy aki autópályán balesetet okoz, több millió forint extra bütetést fizessen. Ez kijózanítana sok barmot és biztonságosabb lenne a közlekledés.
critical man
2023. március 13. 09:13
Én még az életben nem álltam meg leállósávban. Volt, nem egyszer, hogy behányt a gyerek a kocsiban, de inkább takarítottam, mint hogy kinyírjam a családot. A 2. esetnél már volt zacskó, mint a repülőn.
kitiltott
2023. március 13. 06:36
Szombaton reggel 10:00 körül mentem Bp felé ezen a szakaszon és kb 12:30 kor jöttem visszafelé .. Már reggel látszott hogy baj lesz .. Először is iszonyú volt oda vissza a forgalom .. Másrészt elsősorban a követési távolság be nem tartása ..másreszt pedig az ésszerűtlen tapasztalatlan vezetés A hétvégi +forgalom .. A végeláthatatlan kamionfalbol kivagodo kamionosok akik fel km el gyorsabban el kezdenek előzni .. Visszafelé Győr felé még az is probléma lehetett hogy 2 helyen hordta a porz a szél az első porfelhő csak pár másodpercig zavarta a belátható útszakaszt ..ott meg mindenki lassított.. És a sok toketlen azt gondolta a második is ilyen lesz ..és le sem lassítottak.. Pedig a második szakasz sokkal hosszabb volt több száz méteren keresztül tartott a vakság .. Azért történhetett az első baleset is ami be a többiek belerongyoltak a második kamionkamera által rögzített balesetbe.. Ha mindenkinek lett volna esze vagy adaptiv távolság tartó tempomat bekapcsolva az autójában sokkal kisebb lett volna az esély ekkora balesetre
Zsolakomarom
2023. március 12. 20:15
Verjuk meg a habot, hatha lesz katt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!