Bayer Zsolt: A G-napot nem tudom és nem is akarom megbocsátani

2023. február 04. 11:49

„Nincs már visszaút” – szögezte le a publicista.

2023. február 04. 11:49
null

Interjút készített a Karc FM Bayer Zsolttal. A szűk egy órás beszélgetés során szóba kerültek a kezdetek, a Fidesz megalapítása, a sajtó illetve a nyugati világ válsága, és a G-nap is.

Bayer elárulta: annak idején egy házibuli helyett választotta azt, hogy  a Bibó szakkollégiumba megy, „és aztán valahogy úgy alakult az este”, hogy megalapították a Fideszt. Ezt azóta is óriási szerencsének tartja.

Azt azonban leszögezte: egyáltalán nem bánja, hogy nem lett belőle politikus, „mert az én vérmérséklettemmel ez nem is lehetséges”.

A G-napot felfoghatatlan és értelmezhetetlen szakadásnak értelmezte. Elmondta: komoly barátai kerültek át az óceán másik oldalára, „amit én nem tudok és nem is akarok megbocsátani”.

„Nyilván ők is felépítették magukban a magyarázatot arra, hogy miért jó és helyes amit csináltak, és milyen jó, hogy nem kell velünk egy hajóban evezni” – tette hozzá.

Kérdésre az is kiderült: különösen fájt Lukács Csaba barátságának elvesztése. Elmondta, hogy amikor egyszer Erdélyben a G-nap után találkozott Lukáccsal, indifferens dolgokról próbáltak beszélni. „Nincs már visszaút” – szögezte le.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akaratos
2023. február 06. 00:08
Lovas a Bayert mindig rühelte és lenézte meg a fideszes bandáját. https://kuruc.info/r/7/596/
galancza
2023. február 05. 15:06
Zsolti! Mindenféle rosszindulat, cinizmus nélkül írom: az elképesztő tájékozottságod, műveltséged ellenére nincs elemző képességed, nem látod az összefüggéseket. És sajnos tragikusan jóhiszemű vagy. Ezért nem érted hogy luki csabesz egész életében magyargyűlölő,kozmolibsi-komcsináci patkány volt. Ahogy öregjeszi, pálinka jocó, ángyi patkány, csikken atesz, torkesz mata, bpáki is. És dévid ibi is. Elhiszem hogy őszintén tiszteled Csurka Istvánt, de sajnos nem érted őt a mai napig. Ezért hiszed azt torotucsek valódi szélsőjobbos, ezért hiszed hogy zazri, listázó marci, jakobinus petya, álszkinheadroj, mirki ádi ,stb. valódi magyar széljobberek voltak, csak a hatalom reményében váltottak balra. Ezek mind magyargyűlölő komcsinácik nagyon fiatal koruk óta. Az elemző képesség hiánya miatt írtad le hogy pár héttel az orosz támadás előtt hogy Putyin nem fog támadni. Pedig egyértelmű volt hogy támadni fog, mert nem volt más választása. Nem rajongok Putyinért , mert borult agyú szovjetkomcsi kemény orosz öntudattal,és nem kozmolibsi, nem szeretné hogy Oroszország nyugati tipusú libsi ország legyen, így nem volt meglepő hogy támadott.
galancza
2023. február 05. 13:13
Zsolti! Én tényleg nagyra tartalak, tisztellek. Kiváló író, újságíró vagy. Elképesztően tájékozott és művelt vagy. Örülnék ha OV azonnal kinevezne Oktatási és Kulturális miniszterré. De magyarázd el pontosan, tételesen, hogy mi a francért csodálod a magyargyűlölő komcsináci tégéemet! Lehet hogy neked borozgatás közben mondott jókat, lehet mondta neked, hogy nem gondolja komolyan a magyarok folyamatos fasisztázását,stb., de ezt csinálta egész életében. És egész életében az aberrált, aljas internáci, kozmolibsi világot szolgálta. És a Napnál világosabb, hogy szekus volt, majd kádár titkosszolgája. "Ellenzéki" létére szabadon utazgatott nyugaton kádár idejében,stb,stb,stb....
Lion
2023. február 04. 22:27
A Borkai ügy nagyobb károkat okozott, mint maga a G nap sajnos. Simicska persze egy fasz volt, oda mart ahonnan a vagyonát kapta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!