Kiemelték a féltonnás csepeli bombát a Dunából

2022. december 23. 11:30

Galéria!

2022. december 23. 11:30
null

Sikeresen hatástalanították a tűzszerészek a kedden talált 500 kilogrammos amerikai légibombát a csepeli Petróleum-öbölben, a rendőrség az érintett területen elrendelt ideiglenes korlátozásokat feloldotta – tájékoztatta az MTI-t péntek hajnalban az MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred.

A tűzszerészek a légibomba élesített orr- és fenékgyújtó szerkezeteit távolították el, majd a hatástalanított bombatestet egy speciális daru segítségével emelték át az alakulat egyik aknamentesítő hadihajójának fedélzetére.

A bombát vízi úton a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják

– közölték.

A művelet befejezését követően a rendőrség feloldotta az érintett területen elrendelt ideiglenes korlátozásokat. Kedden egy kotróhajó dolgozói medertisztítás közben bukkantak a nagyméretű robbanóeszközre a csepeli Petróleum-öbölben.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2022. december 24. 09:15
No ha ebbe ült volna bele a bácsi..
Namond
2022. december 23. 16:37
Lesz ott még, a móló és uszály roncsok között csak keressenek.
-Zsolt-
2022. december 23. 13:58
Holnap már a mandiner úgy adja majd elő, hogy valakinek a seggéből operálták ki.
Csakislovacska
2022. december 23. 13:10
Vissza a feladónak az ártalmatlanításról szóló számlával együtt!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!