Meg kell védeni a szuverenitást a radikális baloldaltól – spanyol konzervatív vezető Magyarországon

2022. október 16. 21:00

Magyarország azok példaképévé vált, akik nem akarnak a politikai korrektség és a globalista erők áldozatává válni – véli Jorge Martín Frías, a Disenso Alapítvány főigazgatója, aki magyarországi látogatásáról nyilatkozott. Hangsúlyozta, össze kell fogni a progresszív-globalista diktatúrával szemben, amely meg akarja változtatni a kultúránkat, identitásunkat, életformánkat. Interjúnk.

2022. október 16. 21:00
null
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

Miért szerveznek tanulmányutat feltörekvő ibéroamerikai vezetőknek Európába és miért éppen Spanyolországba, Lengyelországba, Magyarországra és Olaszországba?

Európába és az Egyesült Államokba szerveztük a tanulmányutat. Utóbbiban él Mexikó után a második legnagyobb spanyol anyanyelvű közösség. Spanyolországnak kivételes és nagyon szoros történelmi és kulturális kapcsolata vannak az ibéroamerikai országokkal. Ezt a híd szerepet Európa és Amerika között meg kell tartanunk, ezért is szerveztük meg ezt a tanulmányi programot olyan fiatal feltörekvő politikai és civil vezetőknek, akik elkötelezettek a konzervatív értékrend és politika mellett. Úti célnak azért választottuk ezeket az országokat, mert úgy gondoljuk, hogy nagyon sokat tanulhatnak abból a politikai attitűdből, azokból az intézkedésekből, amelyeket ezen országok jobboldali kormányai vittek és visznek véghez, illetve abból pezsgő szellemi légkörből, amellyel ezen országok think-tankjei, gondolkodói kiveszik részüket a most tapasztalható kulturális harcokból. Két célunk is van azzal, hogy ezek a fiatalok, Latin-Amerika jövendő vezetői olyan országokat látogatnak meg, mint Magyarország vagy Lengyelország. Az egyik cél tehát pedagógiai, mert – ahogy említettem – 

tanulni lehet ezektől a kormányoktól, akik eredményesen ültettek a gyakorlatba nemzetet és szuverenitást, valamint a családot védő politikákat.

Másik célunk politikai, hogy segítsük ibéramerikai testvéreinket abban, hogy barátokat, harcostársakat szerezzenek ezekben az országokban, amely elengedhetetlen a most zajló kulturális háború eredményes megvívásához. 

Hogy érezték magukat Magyarországon, milyen tapasztalatokkal indultak haza? Miért érdekes Magyarország az ibéroamerikai régió országainak?

Ez a második alkalom, hogy Budapestre látogat a tanulmányi programban részt vevő csoport és meg kell mondjam, hogy nagyszerű fogadtatásban részesültünk. Csak köszönetet mondhatunk az olyan intézményeknek, mint az MCC és az Alapjogokért Központ. Utóbbi koordinálta a magyarországi programot, amely mindegyik résztvevő szerint az egyik legérdekesebb és leghasznosabb volt. Idén még Varga Judit igazságügyi miniszterrel is volt alkalmuk beszélgetni a csoport tagjainak, emellett pedig izgalmas eszmecseréken vehettek részt az Alapjogokért Központ és az MCC szakértőivel geopolitikai kérdésekről, az emberi jogok helyzetéről az Európai Unióban és az ukrajnai háborúról. Magyarország nagyon fontos nekünk. Köszönhetően a magyar kormány határozott politikájának az utóbbi években mindazon erők és gondolkodók példaképévé vált, amelyek nem akarnak a politikai korrektség és a globalista erők áldozatává válni.

Mit gondol, a konzervatív, patrióta erőknek nemcsak Európán, de az óceán másik oldalán lévőkkel is együtt kell működniük?

Bizonytalan időket élünk egy gyorsan és gyökeresen változó világban. A történelem folyamán többször megtapasztalhattuk már, hogy

az ilyen válságos időszakokat mindig kihasználja a baloldal, hogy magához ragadja a hatalmat és megvalósítsa elképzeléseit,

amelyek ellentétesek szabadsággal, a nemzetek és az emberek érdekeivel. Éppen azért, mert a radikális baloldal által jelentett veszély egyértelmű, sok helyen, mint Spanyolország hatalmon vannak, elengedhetetlen, hogy egyesítsük erőinket mi, akik az Atlanti-óceán mindkét oldalán hiszünk szabadságban, a demokráciában és védjük országaink szuverenitását. A szocializmus és a kommunizmus fenyegetése Európában és Latin-Amerikában is egészen nagy mérteteket öltött az elmúlt években, és olyan erőkről beszélünk, amelyek koordinálják a cselekvésüket. Naivitás azt hinni, hogy ami Latin-Amerikában történik az nincs hatással Európára és fordítva. Éppen ezért kötelességünk együttműködni azon erők között, akik országaik szabadságát és szuverenitását akarják biztosítani, megvédeni. Éppen ezért kell hidakat építenünk egymás között, párbeszédet folytatni, egyeztetni üzeneteinket, programjainkat azzal a szándékkal, hogy győzhessünk a progresszív-globalista diktatúrával szemben, amely meg akarja változtatni a kultúránkat, identitásunkat, életformánkat.

Mi ma a legnagyobb veszély Latin-Amerika számára?

A szervezetbűnözéssel és a drogkereskedelemmel is összefonódott baloldal térhódítása ma a legnagyobb veszély az ibéroamerikai régió számára. Ennek legláthatóbb példája a Sao-Paulo Fórum, amely egyre nagyobb hatalmat élvez a térség országaiban, egyre több helyen kormányoznak a hozzá tartozó politikai erők. A szervezet élvezi a kubai kommunisták, Maduró diktátor, a Nicaraguát foglyul ejtő Ortega-Murillo házaspár támogatását, ahogy a Puebla-Csoportét (olyan korábbi latin-amerikai államfők együttműködése, akik közül sokat elítéltek korrupció miatt, mint a brazil Lula da Silva, az ecuadori Rafael Correa vagy a kolumbiai Rafael Semper, akinek a kampányát drogkereskedők finanszírozták), valamint a Progresszív Internacionáléét is, amely a Sao Paulo Fórum angolszász verziója. Ezért nagyon fontos, hogy támogassuk a térség olyan politikusait, mint Bolsonaro Brazíliában, Javier Milei Argentínában, vagy az olyan nemzeteket, amelyek ellen tudtak állni szocialista-kommunista előretörésnek a térségben, mint Uruguay és Guatemala. Nem kétség, hogy

a jövő év nagyon kemény lesz azok után, hogy a közelmúltban olyan országokban is vereséget szenvedett el a jobboldal, mint Kolumbia vagy Peru.

Hála Istennek, konzervatív oldalon maradtak olyan nevek, akik képesek lesznek arra, hogy kimentsék nemzeteiket a bűnözőkkel összefonódott baloldal karmaiból. 

JORGE MARTÍN FRÍAS, a Disenso Alapítvány főigazgatója a madridi Complutense Egyetemen diplomázott filozófia szakon, és az Ortega y Gasset Egyetemi Intézetben politikai és intézményi kommunikációból szerzett mesterdiplomát. A FAES Alapítványnál politikai jelentések készítésében és a képzésért felelős munkatársként dolgozott. A Red Floridablanca társalapítója és szerkesztője volt. 2010 és 2015 között a madridi városi tanács családügyi, szociális szolgáltatásokért és állampolgári részvételért felelős delegáltjának kabinetében tanácsadóként dolgozott. 2017-ben politikai hírszerzéssel és közpolitikával foglalkozó tanácsadóként munkálkodott, és különböző szervezeteknek adott tanácsokat a stratégiai kommunikáció és az intézményi kapcsolatok területén. Cikkeket és kritikákat publikál különböző magazinokban, és véleménycikkeket ír spanyol újságokba. 2020-ban José María Marcóval közösen koordinálta a La hora de España: una affirmación liberal-conservadora című könyvet.

, a Disenso Alapítvány főigazgatója a madridi Complutense Egyetemen diplomázott filozófia szakon, és az Ortega y Gasset Egyetemi Intézetben politikai és intézményi kommunikációból szerzett mesterdiplomát. A FAES Alapítványnál politikai jelentések készítésében és a képzésért felelős munkatársként dolgozott. A Red Floridablanca társalapítója és szerkesztője volt. 2010 és 2015 között a madridi városi tanács családügyi, szociális szolgáltatásokért és állampolgári részvételért felelős delegáltjának kabinetében tanácsadóként dolgozott. 2017-ben politikai hírszerzéssel és közpolitikával foglalkozó tanácsadóként munkálkodott, és különböző szervezeteknek adott tanácsokat a stratégiai kommunikáció és az intézményi kapcsolatok területén. Cikkeket és kritikákat publikál különböző magazinokban, és véleménycikkeket ír spanyol újságokba. 2020-ban José María Marcóval közösen koordinálta a La hora de España: una affirmación liberal-conservadora című könyvet.

Nyitókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök érkezik az Európai Unió állam- és kormányfőinek informális találkozójára Prágában 2022. október 7-én (MTI/Fischer Zoltán)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gentry69
2022. október 18. 13:05
Nem "csak" a demokráciára jelentenek veszélyt, hanem mindenre és mindenkire. A melóstól az értelmiségig, a gyerekektől a nyugdíjasokig, a kis közösségektől a nemzetig, mindenre és mindenkire. Csak úgy lehet velük leszámolni, ha szisztematikusan kiépítünk egy övékkel egyenértékű hálózatot. Nem egyszerű, lásd OV 2002-2010. Enélkül semmi esély, hiába nyersz meg egy választást, aztán jól kormányzol, simán megbuktatnak, lásd OV 2002.
nemecsekerno_007
2022. október 17. 09:45
A radikális baloldaltól mindent meg kell védeni. Ismerjük őket, 40 évig éltünk benne. Csak olyanok akarhatják, akik nem éltek ilyenben.
llnnhegyi
2022. október 17. 09:40
Világos, egyértelmű beszéd. A jövő iránya a libbcsikommcsik szétverése, ideológiai szétbaszása! Az illiberlizmus kecsegtető jövő!
Sclerotic
2022. október 17. 03:19
Európa keresztény lesz a jövőben is - vagy nem lesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!