Hazaengedik a börtönből Budaházy Györgyöt

2022. október 27. 17:04

Budaházy bűnügyi felügyeletbe kerül csütörtök estétől. A hírt ügyvédje, Gaudi-Nagy Tamás is megerősítette.

2022. október 27. 17:04
null

Ezekben a percekben hívta Gaudi-Nagy Tamás a szerkesztőségünket, hogy Budaházy Györgyöt kiengedik a börtönből – jelent meg a Vadhajtások oldalán csütörtök 16:31-kor.

Lapunk megkereste az ügyvédet, egykori jobbikos országgyűlési képviselőt, aki megerősítette az információt. Mint mondta, a mostani döntés a Kúriához kötődik, ahová Budaházy fellebbezése után került az ügy. Budaházy előzetes letartóztatásban volt, melyet félévente vizsgálnak felül. A Fővárosi Ítélőtábla elutasította a felülvizsgálatot, fellebbezésre azonban a Kúria elrendelte a bűnügyi felügyeletet. Gaudi-Nagy szerint a döntésben a Budaházy által hétfőn elkezdett éhségsztrájk is szerepet játszott.

A bűnügyi felügyelet a régi házi őrizetnek felel meg, amelyet a börtönből kiengedett személy nyomkövetővel, de saját otthonában tölthet le.

Hozzá kell tenni azonban, hogy Budaházyra vár még egy megismételt másodfokú eljárás, de úgy tűnik, hogy erre otthonában készülhet fel.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 218 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DonCiccio
2022. október 28. 15:23
A ,,rendszer' által otthagyott vérbírók akik őszinte örömmel ítélték el 2006 tüntetőit és mentették föl a garázda rendőröket, most Budaházyn élik ki a bolsevista aberrált lelkivilágukat De ez már ráég Orbánra, Varga Juditra meg az államelnökre
norbert1970
2022. október 28. 00:06
Gyuri egy igazi hazafi elimerem,én sem értek egyet vele mindenben.A terror cselekmények azok csak kamu dolgok,ön merényletek voltak.Egy eléget posta láda és kicsit kormos kerítés.A Csintalan megverése az más kérdés,az testi sértés. Szerintem azt meg már leülte.Egy biztos hogy nem terrorista.
Kanmacska
2022. október 27. 23:35
Itt volt ennek az ideje! Hajrá Gyuri!
Trombitás Keresztély
2022. október 27. 22:29
Orbán szervezi a maga Wagner csoportját. Na, nem az operabarátok körében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!