A tiszalúci mentőállomás kapta a sérelemdíj összegét, amelyet a baloldali propagandalap volt kénytelen fizetni

2022. október 29. 22:25

Az EzaLényeg összeboronálta Gulyás Gergelyt és Koncz Zsófiát, a bíróság szerint pedig a lap ezzel megsértette a miniszter személyiségi jogait, és egymillió forintot ítélt meg neki.

2022. október 29. 22:25
null

„A Jóisten humorérzékét dicséri, hogy a baloldali rágalomból szívkompressziós gép lett az egykori pártszékház épületében működő tiszalúci mentőállomáson” – írta Facebook-bejegyzésében Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a 30 éves  mentőállomás születésnapi ünnepségén adta át Koncz Zsófia államtitkárral azt az új életmentő eszközt, amelynek megvételéhez azzal a több mint egymillió forinttal járult hozzá, „amit a bíróság ítélt meg az egyik baloldali szennyhírportál hazugságai miatt” – fogalmazott.

Az ügy előzménye, hogy az EzaLényeg című baloldali propagandalap az egyik cikkével

megsértette Gulyás Gergely jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait.

A bíróság szerint a „jogsértést a következő valótlan állításokkal követte el a médium: Gulyás Gergely Koncz Zsófiával annak házassága alatt szerelmi viszonyt folytat, vele így egy párt alkot, és ezt a kapcsolatot csak a házassága felbontása után kívánja a nyilvánosság előtt felvállalni.”

A miniszternek egymillió forint sérelemdíjat ítélt meg a bíróság, a pénz sorsáról pedig a szintén alaptalanul meghurcolt Koncz Zsófia döntött. A fideszes országgyűlési képviselő, államtitkár szerint a pénz a legjobb helyen ez a választókerületének egyik mentőállomásánál lesz, így kérésére Gulyás Gergely miniszter a tiszalúci mentősöknek adományozta ezt az összeget, amelyet a LUCAS mellkaskompressziós eszköz beszerzésére fordítottak.

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik