A tiszalúci mentőállomás kapta a sérelemdíj összegét, amelyet a baloldali propagandalap volt kénytelen fizetni

2022. október 29. 22:25

Az EzaLényeg összeboronálta Gulyás Gergelyt és Koncz Zsófiát, a bíróság szerint pedig a lap ezzel megsértette a miniszter személyiségi jogait, és egymillió forintot ítélt meg neki.

2022. október 29. 22:25
null

„A Jóisten humorérzékét dicséri, hogy a baloldali rágalomból szívkompressziós gép lett az egykori pártszékház épületében működő tiszalúci mentőállomáson” – írta Facebook-bejegyzésében Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a 30 éves  mentőállomás születésnapi ünnepségén adta át Koncz Zsófia államtitkárral azt az új életmentő eszközt, amelynek megvételéhez azzal a több mint egymillió forinttal járult hozzá, „amit a bíróság ítélt meg az egyik baloldali szennyhírportál hazugságai miatt” – fogalmazott.

Az ügy előzménye, hogy az EzaLényeg című baloldali propagandalap az egyik cikkével

megsértette Gulyás Gergely jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait.

A bíróság szerint a „jogsértést a következő valótlan állításokkal követte el a médium: Gulyás Gergely Koncz Zsófiával annak házassága alatt szerelmi viszonyt folytat, vele így egy párt alkot, és ezt a kapcsolatot csak a házassága felbontása után kívánja a nyilvánosság előtt felvállalni.”

A miniszternek egymillió forint sérelemdíjat ítélt meg a bíróság, a pénz sorsáról pedig a szintén alaptalanul meghurcolt Koncz Zsófia döntött. A fideszes országgyűlési képviselő, államtitkár szerint a pénz a legjobb helyen ez a választókerületének egyik mentőállomásánál lesz, így kérésére Gulyás Gergely miniszter a tiszalúci mentősöknek adományozta ezt az összeget, amelyet a LUCAS mellkaskompressziós eszköz beszerzésére fordítottak.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ringwoodite
2022. október 31. 12:21
Koszonik a mentosok a tamogatast EzALenyeg! Ti a butasagotokkal tamogattok jo celokat, de nem baj...
Armageddon
2022. október 31. 08:59
Nem ítélek, tudom, hogy kipenderített újraregelt vagy, morzsi!
ahaPersze
2022. október 30. 07:11
Azért az vicces, amikor a Mandiner propagandalapozik. Mikor szerintük nem is létezik független sajtó. Csak jobboldali médiumokat mégsem hívnak így valamiért. Egyébként igen, az EzaLényeg propagandalap. Mint ahogy például a Mandiner is. De létezik független sajtó is, bár egyre kevesebb.
Secnir
2022. október 30. 07:00
csak halkan jegyzem meg, hogy szép, hogy egymillió forintból vettek a mentősöknek az állomásra(!) egy életmentő gépet, de ez amúgy nem az állam kötelessége lett volna? mret ez azt feltételezi, hogy az állam nincs olyan helyzetben 12 éve, hogy minden mentőállomásnak tudjon venni egy ilyen gépet... ...igaz, minek is, amikor a mentősök autót nem kapnak, meg nincs kórház, ahová bevigyék az embereket...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!