Egymázsás szovjet légibombát találtak a Dunában Budapestnél

2022. szeptember 08. 16:06

A robbanótestet szeptember 12-én, szerdán emelik majd ki.

2022. szeptember 08. 16:06
null

Egymázsás szovjet légibombát találtak a Dunában, Budapest belvárosában, a robbanótestet szeptember 12-én, szerdán emelik majd ki – tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje csütörtökön az MTI-t.

Gajdos Milán főhadnagy közölte: a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó búvárai bukkantak a robbanóeszközre dunai gyakorló merülésük közben az Erzsébet híd és a Lánchíd közé eső fővárosi folyamszakaszon. A tűzszerész búvárok megállapították, hogy egy második világháborús, százkilogramm tömegű, szovjet gyártmányú légibomba szunnyad a folyómederben, élesített gyújtószerkezetekkel – tette hozzá.    

A robbanóeszköz biztonságos kiemeléséhez, illetve hatástalanításához mintegy négyszáz méter sugarú körben le fogják zárni a területet szeptember 12-én délelőtt – jelezte.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: MTI/Kovács Anikó

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RasPutin
2022. szeptember 09. 08:05
Egymázsás szovjet légibombát találtak a Dunában Budapestnél Elírás lehet. A narancsbolsevikoktól tudjuk, hogy csak az angolok és amerikaiak bombázták Budapestet.
gondolkodó-x
2022. szeptember 09. 03:58
Mondja meg már valaki, miért nem pásztázzák végig fémkeresővel a budapesti Duna medrét? Ez egy nagyon bonyolult és drága művelet lenne?
Gyikó István
2022. szeptember 08. 21:39
A múlthéten még háromszázéves golyóbist találtak
pemete jakab
2022. szeptember 08. 20:26
"Egymázsás szovjet légibombát találtak a Dunában Budapestnél" A kormány hálálkodó levelet írhat Moszkvába, mert ezt is az oroszoktól kaptuk. Ahonnan ugye csak jó jöhet, igaz, fideszesek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!