Der Standard: Magyarország úgy akarja kezelni a nőket, mint a kiskorú gyerekeket

2022. szeptember 16. 09:10

Az osztrák lap szerint az abortuszról szóló rendelet mögött az a célzás húzódik meg, hogy az érintettek nem tudják, mit csinálnak.

2022. szeptember 16. 09:10
null

A Der Standard kommentárja szerint Magyarország úgy akarja kezelni a nőket, mint a kiskorú gyerekeket. Pintér Sándor belügyminiszter új rendelete előírja, hogy az abortusz előtt szakorvosi igazolást kell bemutatni arról, hogy a nőt „egyértelműen tájékoztatták az embrió életfunkcióinak meglétére utaló tényezőkről”. Ez azt jelenti, hogy a nőknek meg kell majd hallgatniuk az embrió szívhangjait.

„E rendelet mögött az a célzás húzódik meg, hogy az érintettek nem tudják, mit csinálnak” – írja a Der Standard.

Az osztrák lap szerint az ilyen, a nőket az önrendelkezésért büntetni akaró szabályozásoknak ösztönzőleg kellene hatniuk arra, hogy az Európai Unió Alapjogi Chartájába felvegyék az abortuszhoz való jogot. 

Nyitókép: WIktor Szymanowicz / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ne szájalj
2022. szeptember 16. 18:34
Aki a modern korban, felelotlensegbol teherbe esik, azt ugy is kell.
pipa89
2022. szeptember 16. 13:01
ANYÁTOK P.CSÁJA! MAGYARORSZÁG MINDEN GYERMEKNEK ADNI AKAR EGY ESÉLYT AZ ÉLETBEN MARADÁSRA! MAGYARORSZÁG MINDEN ANYÁNAK ADNI AKAR ESÉLYT, HOGY NE VÁLJON GYILKOSSÁ!
konfucius
2022. szeptember 16. 12:41
Kedves standard, én soha az életben nem viselkedtem így egyetlen kiskorúval sem. Nem nyomtam az orrába a hibáját. Azt kell gondolnom, hogy ti így képzelitek el a gyerekek nevelését. Ami itt történik, abban semennyi megalázás nincsen. Annyi történik, hogy egy élő ember létére hívja fel a rendszer az élő ember anyjának a figyelmét, mert az valahogy elfelejtkezett arról, hogy amikor a pasija teleélvezte, egy emberi lényt hoztak létre. A rendeletet azonban ki kellene terjeszteni az apára is. Ugyanis ő éppen annyira felelős azért a kis emberért, mint az anya.
formaegy
2022. szeptember 16. 12:06
Büdös kapcarongyként szétb....ott kurvák! Dugjatok fel egy karót magatoknak, és akkor nem kell ártatlan magzat szívhangját hallgatni, rühes gyerekgyilkos ringyó kurvák!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!