Kisebb ökológiai katasztrófa történt a szentbékkállai kőtengernél

2022. augusztus 08. 15:37

Farkas Péter, a termeszetjaro.hu főszerkesztője szerint legalább kétezer négyzetméter lehet az érintett terület.

2022. augusztus 08. 15:37
null

Veczán Zoltán munkatársunk jelenti: Leégett a szentbékkállai kőtenger mellett a gyep hétfőn, hajnali egy óra körül. A tűzoltók órákig próbálták eloltani a tüzet. Feltételezhető, hogy a tüzet tűzijáték okozta, mivel a helyszínen tűzijáték-maradványokat találtak.

A termeszetjaro.hu főszerkesztője, Farkas Péter munkatársunknak elmondta, hogy nyaralásukat töltötték Szentbékkálán, amikor észrevették, hogy valami lángol a közelben. „Kicsit lejjebb sétáltam, majd láttam, hogy a kőtenger irányában tűz van, elég nagy lánggal égett. Ekkor pontosítottuk a tűzoltóknak a helyet. Mire legurultam autóval, már két tűzoltó volt a helyszínen” – mondta

Farkas Péter szerint legalább kétezer négyzetméter lehet az érintett terület és nagy szerencse, hogy az erdő nem kapott lángot, mivel nagyon erős szél fújt.

– tette hozzá a főszerkesztő.

A tűz okáról azt mondta Farkas Péter, hogy „egy ilyen területen, ami ennyire aszályos és száraz, ráadásul tűzgyújtási tilalom is van, óriási felelőtlenség tűzijátékot gyújtani”.

Nyitókép: Facebook

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2022. augusztus 08. 22:04
Az évszázad katasztrófája. Uborkaszezon.
pintyőke
2022. augusztus 08. 17:18
Kisebb katasztrófa, ez jó.
akiaki
2022. augusztus 08. 16:57
focipálya harmada!
somatic335 - Legyetek bátorak
2022. augusztus 08. 16:11
Milyen jó is az a tűzijáték...kell minél több!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!