Bojkottálja a vasutassztrájkot a Mozdony- és Motorvonatvezetők Szakszervezete

2022. augusztus 30. 10:18

„A szeptemberben tervezett munkabeszüntetés politikailag motivált és nem szolgálja a vasúti dolgozók érdekét” – írják közleményükben.

2022. augusztus 30. 10:18
null

Mint ahogyan egy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, szeptember 5-től határozatlan idejű sztrájkot hirdetett a Mozdonyvezetők Szakszervezete. A munkabeszüntetés szeptember 5-én éjféltől venné kezdetét, és mind a személy-, mind az áruszállításra kiterjedne. 

Hétfőn a Mozdony és Motorvonatvezetők Szakszervezete közleményben reagált a sztrájk hírére, amelyben világossá tették, hogy nem támogatják a kezdményezést. Mint írják: „Biztosak vagyunk abban, hogy a szeptemberben tervezett munkabeszüntetés

A közleményben azt is hangsúlyozzák, hogy a munkabeszüntetéshez nem csatlakozik valamennyi mozdonyvezető, így az nem tekinthető reprezentatívnak a vasúti dolgozók részéről. 

Kapcsolódó

A MÁV nem érti, miért akarnak sztrájkolni a vasutasok

A vasúttársaság megalapozatlannak tartja a Mozdonyvezetők Szakszervezetének sztrájkfenyegetését. Bővebben...

Nyitókép: MÁV Facebook-oldal. Illusztráció. 

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eFhlsanzláólénv
2022. augusztus 30. 20:08
Naszóval. A Mozdonyvezetők szakszervezete (MOSZ) a valódi szakszervezet. A Mozdonyvezetok es Motorvonatvezetok szakszervezete pontosan arra a célra jött létre 1 éve, hogy ilyen ostoba faszságokat írjon megrendelésre. Nem kell aggódni, a kamu szakszervezetnek kb 50 tagja van és ugye az ilyen átlag Mandíner meg Origó olvasókat frankón lehet hülyíteni, de a valóság meg az, hogy a mozdonyvezetők kb fele meg MOSZ tag és igen magasról szarni fogunk a kamu szakszi idétlen nyilatkozataira. Nem nagyon indulnék útnak a helyetekben vonattal ötödikén.
Bandi0723
2022. augusztus 30. 16:20
Kedves, "DZSOBIKKBALLIKOS" hozzászólók! MEGMÉRETTEK ÉS KÖNNYŰNEK TALÁLLTATTAK! Lehet itt picsogni, anyázni, pincsizni sőt maguknak még cigányozni is! Azért mert itt van 10, 20, 30 nick névvel felszerelt "bérkommentelő", attól még nem lesznek többen! Lehet izmozni le..arom, mert totálisan hidegen hagy a firkálásuk! Azt az egyet viszont nem tudom szó nélkül hagyni! Mihelyt egy kis lehetőség van belerúgni a kormányba, úgy repülnek rá a témára mint "gyöngytyúk a ta.onyra', vagy mint "légy a ..arra"! Lehet ezt folytatni mert látszik milyen sikeres és tehetséges emberek, akiknek Április 3-a után még mindig nincs önreflexiójuk és tovább folytaják a hibás elméleteiket. Lehet Orbán Viktort, a kormányt, vagy minket utálni, de ezzel megint 2/3 lesz a vége! Nem, nem azért mert csalunk, hanem azért mert maguk ilyen lenézőek a jobboldali közösségekkel szemben! Ja és mindenki "HÜLYE", csak maguk a helikopter! Úgyhogy, mindent bele, abba ne hagyják! Hajrá Magyarország! Ennyi.
Almassy
2022. augusztus 30. 13:53
Első pofon a "szeptemberiálisnak". Köszönjük!
bf109g6
2022. augusztus 30. 12:40
Vajon van olyan is, hogy vasutas szakszervezetek szakszervezete...? Amúgy az összes állami céggel az a baj, hogy 1 dolgozó főre arányaiban rengeteg szakszervezetes, igazgató, osztályvezető, stb. jut, akik gyakorlatilag papírtologatással foglalkoznak, szép pénzért. Sokkal kevesebb emberrel sokkal hatékonyabban működne kb. minden, ami állami. Van, ahol 30 dolgozóra jut 6 igazgató (pénzügyi, beszerzési, operatív, vezér, stb.). A bérkölség kétharmadát meg ők viszik el, s mivel minden fontosabb döntést meg kell vitassanak és jóvá kell hagyjanak, gyakorlatilag egyeztetnek az egyeztetésektről egész nap. Hetekig húzva valamit, ami 1 embernek 10 perces munka lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!