Rezsicsökkentés: így igényelhető a nagycsaládos gázár-kedvezmény

2022. július 31. 18:34

A kedvezményt három- és az annál több gyermekes családok vehetik igénybe.

2022. július 31. 18:34
null

A nagycsaládos gázár-kedvezmény nem jár automatikusan, igényelni kell. A nagycsaládosok a kormányhivatalokban igényelhetik a rezsicsökkentésen túli gázár kedvezményt – hívták fel a figyelmet a kormány hivatalos Facebook-oldalán – emlékeztet vasárnapi cikkében a Hirado.hu.

Hétfőtől életbe lép a rezsicsökkentés újraszabályozásáról szóló rendelet

Mint a portál felidézi, a kormány intézkedésének célja, hogy a rezsicsökkentést a jövőben is fenn lehessen tartani hazánkban. Ennek értelmében

az átlagfogyasztásig minden családnak továbbra is a rezsicsökkentett árat kell fizetnie az áramért és a gázért.

A nagycsaládosoknak járó kedvezmény a kormányablakokban igényelhető

A nagycsaládosoknak járó kedvezményt a kormányhivatalokban, kormányablakokban kell igényelni, ahol megtalálhatóak az igénylőlapok. Az igénylőknek magukkal kell vinniük a legutolsó gázszámlájukat és a szolgáltatási szerződésüket, és a kedvezményt csak az a szülő veheti igénybe, akinek a nevére szól a gázszámla – hívta fel a figyelmet Németh Szilárd, rezsibiztos.

Fontos, hogy a nagycsaládosok továbbra is kedvezményesen kapják a gázt

– húzta alá. Náluk ugyanis a fogyasztási korlát jóval magasabb, mint más háztatásoknál, ráadásul minden gyermek után plusz 300 köbméter gázfogyasztásra jogosultak évente. Németh Szilárd rezsicsökentés fenntartásáért felelős kormánybiztos korábban elmondta: a nagycsaládos gázfogyasztási kedvezményt három- és az annál több gyermekes családok vehetik igénybe.

Ismertetése szerint a háromgyerekesek esetében az éves 1729 köbméteren túl további 600, négygyermekesektől felefelé pedig minden gyermek után még 300 köbméterrel nő a kedvezményes sávhatár. Tehát a nagycsaládos kedvezményes sávhatárig köbméterenként 102 forintot kell fizetniük, a piaci ár, 1020 forint tizedét.

Nyitókép: Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ender2000
2022. augusztus 02. 12:38
Féltek, hogy gyarapodnak a magyarok. ----- Ez kinek szól? 2008-2009: kb.-15 ezer fő 2009-2010: kb.-16 ezer fő . . 2020-2021: kb.-39 ezer fő Még mindig : https://www.ksh.hu/stadat_files/nep/hu/nep0001.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202208 Te magadat akarod meggyőzni? Az adatokat nem tudod átírni. Csak kérlek, nézz utánna.
Láncfűrészes Attasé
2022. július 31. 22:05
Vegyen mindenki nagy levegőt, úgy, hogy áprilisig kitartson, mert idén télen kegyetlen szmog lesz az országban, el lesz fűtve itt a minden is.
Azag Aja
2022. július 31. 19:25
A kormányzat azt ígérete, minden élethelyzetet megvizsgál. Ehhez képest a háromgyermekeseken kívül, meg egyes rokkantakon kívül senkit nem talált érdemesnek a támogatásra.
files32
2022. július 31. 19:22
Azok a naccaládos erőforrások ahol nincs gáz vagy kikötötték azt, ingyen lophatnak tüzifát
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!