És ön hogy áll a rezsiköltségeivel?

2022. július 13. 18:52

A kormány döntése nyomán az átlagos fogyasztásig marad meg a rezsicsökkentés, fölötte a piaci ár érvényesül az áram és a gáz terén. Olvasóink kommentjeit várjuk: hogyan alakul jelenleg a fogyasztásuk?

2022. július 13. 18:52
null

A kormány mai sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette: a csökkentett gáz- és áramár csak az átlag magyar háztartás fogyasztásának mértékéig marad érvényben, aki többet fogyaszt, a többletet piaci áron fizeti.

Ma a háztartások átlagos havi fogyasztása Magyarországon villamosenergia esetén 210 kilowattóra/hó, földgáz esetén 144 köbméter/hó.

Most olvasóinkhoz fordulunk: aki megosztaná, mennyi háztartásának a havi áram- és gázfogyasztása, és esetleg miket tett vagy tesz meg költségeinek mérséklésére, kommentben várjuk válaszait, akár tippjeit is!

 

Nyitófotó: Pixabay

Összesen 760 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mediterán
2022. július 14. 20:21
MOST KELL EGY NÉPSZAVAZÁST KIHARCOLNI.
kata56
2022. július 14. 19:45
Én junius, jul., aug., szept., október hónapokban nem használok gázt. Télen viszont, január-februárban felmegy 300m3-re is a fogyasztás. A többi gázhaszálatos hónapban 144 m3 alatt vagyok.(rezsicsökkentett) Akkor mennyit fogok fizetni január-februárban ill. ha ki kell fizetnem a piaci árat azt mikor kapom vissza??? Ez ugye azt jelenti hogy január februárban 200 eyer fölött lenne a gázszámlám.. Havonta kapok számlát, nem átralány. Ilyenkor mi van???
hátakkor
2022. július 14. 18:43
..230 Volton hagyhatod. Ami pl. okosabb: ha nincs senki otthon és semmi nem megy wifiről, akkor érdemes kikapcsolni a wifit, modemet. Amúgy sem árt neki újrabootolás. Persze az IoT korában mindenhez kell wifi.. Elutazom pont NEM kapcsolom ki, hogy a termosztátor, stb-t tudjam állítgatni.
Kepe
2022. július 14. 17:26
Én a covid elején álltam át klímás A+++-os fűtésre, addig cserépkályhás konvektoros megoldás volt. Jelenleg csak főzésre használunk gázt. Egyik szobában megmaradt 1 gázkonvektor. Ha nem változik semmi most az lesz télen párhuzamosan fogom használni a konvektort és a nagyon takarékos klímákat, hogy a villany fogyasztás kereten belül maradjak. Szerintem nem ez volt az elképzelésük mikor bevezették a szabályozás... Várom a részletes rendeletet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!