Fideszes polgármester: Három hónap múlva mindenki lába alatt égni fog a talaj

2022. június 25. 08:01

Rezsicsökkentés nélkül augusztus 1-jétől több mint háromszorosára emelkedne az önkormányzatok rezsiszámlája.

2022. június 25. 08:01
null

„Ha nincs kompenzáció, akkor három hónap múlva mindenkinek a lába alatt égni fog a talaj” – ezt mondta egy pénteki konferencián Schmidt Jenő, Tab fideszes polgármestere azzal kapcsolatban, hogy a kormány döntése értelmében

kikerültek az önkormányzatok a rezsicsökkentést élvezők közül.

Mindez a gyakorlatban azt jelentené, hogy rezsicsökkentés nélkül augusztus 1-jétől több mint háromszorosára emelkedne az önkormányzatok rezsiszámlája. Schmidt hozzátette: szeptemberben még tudnak fizetni az önkormányzatok, de decemberre már elég nagy bajban lesznek.

Kiss Ambrus, budapesti főpolgármester-helyettes ugyanezen az eseményen kifejtette, hogy rezsicsökkentés nélkül háromszorosára emelkedhet az önkormányzati villanyszámla, 4 milliárdról 14 milliárdra.

Nyitókép: YouTube

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bogyo1
2022. június 26. 09:02
Mint az egyik kollégám, aki fantasztikusan ellenzéki...... Minap együtt tankoltunk, ő a sajátját, és én is az enyémet. Fizetéskor vettem észre, hogy ő is él a kedvezményes árral, mutogatja a forgalmit, nagy serényen.... Mondtam neki, erről vitázol velünk állandóan a munkahelyen, politikát csinálsz még a semmiből is. A benzinkutasok védelmét hallgatjuk nap mint nap, és erre azt kell lássam, hogy nem a drágább benzinből tankolsz???!! Mindenkinek, aki ellenzi a hatósági árakat, annak kezdetektől fogva ott lóg a drágább pisztoly is a kút oldalán, miért nem abból tankolnak? Kiváncsi lennék, hogy hány pesti buzi libernyák tankolja a drágább üz.anyagot? Estleg, nem e lehetne e, egy kimutatást erről ? A kollégámnak ez volt a válasza .." majd, ha én is a drágábbat veszem, akkor majd ő is..." Én meg azt mondom, hogy már megint más fa....val vernék ezek a csalánt! Kapjátok be, ellenzéki sunyi szar bagázs!
Menő manó
2022. június 25. 14:08
Esetleg a probléma oka ott keresendő hogy ukrajnát kell támogatnunk, finomított olajjal gázzal, élelemmel, gyógyszerrel, oktatással, egészségügyi ellátással mindezt ingyen, érdemi EU támogatás nélkül, hogy Zelenszkij játszhassa a hős, oroszokkal szemben háborúzó szerepét. Tehát hogy értse mindenki, amit Orbán nyert a hosszú távú orosz olaj és gáz árkülönbségen, azt nem tarthatja meg, hanem attól jóval többet kell átadjon az agresszor ukránoknak. Ennek a levét isszuk mindannyian. Ebbe hosszú távon tönkre megyünk, itt is polgárháború fog kirobbani. Hogy miért, mert a maradék jövedelem elosztás prefereál bizonyos rétegeket, jellemzően inaktívokat, de kitűnő szavazókat, ezenkívül a multikat. A többiek szívnak, és egyre több étkezést fognak kihagyni, ami tartósan nem mehet végtelenségig.
nyugalom
2022. június 25. 11:27
El kell zavarni a rengeteg 00 tanácsadot!
Ben Jeremiah
2022. június 25. 10:58
Hosszú hónapok (évek) óta az önkormányzatok a támogatott árat fizették. Ott van a számlán, hogy mennyit takarítottak meg. Azzal gazdálkodni kellett volna. (Az okos ember is az olcsóbb közműszámlából a fűtést, vill. hálózatot korszerűsíti.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!