Több mint tízszeres a túljelentkezés az SZFE-n

2022. május 15. 21:52

Az egyetem kancellárja szerint a fiatalok ráérezhettek, a megújult SZFE-n tanulni már nem csak a budapesti elit kiváltsága.

2022. május 15. 21:52
null

Az idén is több tízszeres a túljelentkezés a Színház- és Filmművészeti Egyetem színművész szakára, és átlagban is mintegy tízszer többen jelentkeztek az SZFE-n meghirdetett valamennyi hallgatói helyre – írta meg vasárnap az Origo. Szarka Gábor, az egyetem kancellárja a lapnak elmondta: a felvételi zökkenőmentesen zajlik, és

míg korábban a jelentkezők több mint egyharmada budapesti volt, az idén már 90 százalék körüli a vidéki és határon túli jelentkezők aránya.

Már nem a budapesti elit kiváltsága

A kancellár úgy fogalmazott: a fiatalok talán ráéreztek, hogy a megújult SZFE-n tanulni már nem elsősorban egy budapesti elit kiváltsága. „A felvételi kampányunkban éppen ezt az üzenetet szerettük volna eljuttatni a vidéki fiatalok számára, és most

nyilatkozta Szarka Gábor.

Nyitókép: Mandiner-archív

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2022. május 16. 13:05
Hol vannak a kivenhedt bohócok? Hol es kiket oktatnak?
sasszem
2022. május 16. 11:39
Végre!
Reszelő Aladár
2022. május 16. 09:23
Már itt is a nemzeti oldal. MI lesz még itt, átvették a parlamentet, a kultúrás és most már az SZFE-t is? Még a végén kisebbségbe kerülnek a liberálisok?
skac69
2022. május 16. 07:17
Ma már nem csak zsidókat vesznek fel. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!