Jakab Péter az egyik képviselőjét küldte ki maga helyett, hogy gratuláljon Kövér Lászlónak az újraválasztásához

2022. május 02. 15:14

A jelenlévő frakcióvezetők mindegyike megtisztelte a házelnököt. Jakab Pétert kivéve.

2022. május 02. 15:14
null

Korábban beszámoltunk róla, hogy titkos szavazással a parlament újra Kövér Lászlót választotta házelnöknek. A titkosan leadott 185 szavazatból 170 őt támogatta. Kövér eskütétele után Áder János, Orbán Viktor és a jelenlévő frakcióvezetők (Ungár Péter, Tóth Bertalan, Toroczkai László) kezet ráztak vele, de a Jobbiktól nem az egyébként ott ülő Jakab Péter ment ki házelnökhöz, hanem az egyik képviselőjét, Lukács Lászlót küldte ki gratulálni.

Kövér újraválasztása után kiosztották a parlamenti pozíciókat is: 6 alelnököt és 12 jegyzőt. Az országgyűlés alelnökei Jakab István (Fidesz), Lezsák Sándor (Fidesz), Latorcai János (KDNP), Oláh Lajos (DK), Dúró Dóra (Mi hazánk) lettek. A törvényalkotásért felelős alelnök Hende Csaba (Fidesz) lesz.

Jegyzőnek Gelencsér Attilát (Fidesz), Szűcs Lajost (Fidesz), Tiba Istvánt (Fidesz), Vinnai Győzőt (Fidesz), Aradszki Andrást (KDNP), Földi Lászlót (KDNP), Móring József Attilát (KDNP), Z. Kárpát Dánielt (Jobbik), Hiszékeny Dezsőt (MSZP), Szabó Sándort (MSZP), Dócs Dávidot (Mi Hazánk) és Bakos Bernadettet (LMP) választották.

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jaja
2022. május 04. 05:46
Bukósbotfejü!
smnl
2022. május 03. 00:39
J.Péter egy SZAREMBER
néhai Ch.Pilot
2022. május 02. 23:01
Jakab nem mert a házelnök úr szemébe nézni. Gyáva.
linkeloe
2022. május 02. 19:51
Gulyás Gergely megjegyezte, hogy a FIDESZ-nek jó ha Jakab marad az elnök. Ilyen elegánsan , kevesen hülyézték le ,azt a valóban sült tahó Jakabot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!