Nem kapta meg a Mi Hazánk a Nemzetbiztonsági bizottság vezetését

2022. május 02. 18:12

Kövér László házelnök javaslatára Novák Előd helyett a jobbikos Sas Zoltánt választották meg a bizottság élére.

2022. május 02. 18:12
null

A Házbizottság által javasolt bizottsági rendszert, és az összes elnök- és alelnökjelöltet is egyhangúlag fogadták el a képviselők.

Tizenhat bizottság közül kilencet fideszes, kettőt pedig KDNP-s honatya fog vezetni.

A Nemzetbiztonsági bizottság vezetőjének jobbikos politikust, a költségvetési testület elnökének pedig egy szocialistát választottak meg – írta meg hétfőn a Magyar Nemzet.

Az Országgyűlés alakuló ülésének zárórészében a háznagy személyéről nyílt szavazással döntöttek. Mátrai Mártát 145 igen szavazattal, egyhangúlag újraválasztották, így teljessé vált a Házbizottság létszáma is. Ezt követően a Tisztelt Ház elnöke – mivel az előzetes egyeztetésen a pártok között politikai megállapodás nem született – javaslatot tett a bizottságok tagjaira. 

A bizottsági rendszert 161 szavazattal, egyhangúlag fogadták el. 

A lap kitért arra is cikkében, hogy a Külügyi bizottságot a következő parlamenti ciklusban is Németh Zsolt (Fidesz) elnökli majd. Hende Csabát (Fidesz) pedig megerősítették a Törvényalkotási bizottsági elnöki pozíciójában, miután korábban őt választották meg az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnökének is. A Magyarországi nemzetiségek bizottságának elnöke Ritter Imre, a német nemzetiségű képviselő lett. 

Népszavazást írhatnak ki a Fudan Egyetemről és az álláskeresési járulékról is

Kövér László elmondta azt is, hogy Téglási Andrásnak, a választási bizottság elnökének tájékoztatása szerint a baloldal korábbi két népszavazási kérdésében az érvényes aláírások száma meghaladta a kétszázezret, így a kínai Fudan Egyetemről, valamint az álláskeresési járulékról is ki lehet írni a népszavazást.  

A képviselők az Országgyűlés alakuló ülésének zárásaként elénekelték a Szózatot, ekkorra a kormánypártok mellett már csak az MSZP, a Jobbik és a Mi Hazánk képviselői maradtak a teremben – számolt be a lap.

Nyitóképen képviselők esküt tesznek az Országgyűlés alakuló ülésén. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Readar
2022. május 03. 14:22
Hogyne. Az ilyen 6%- os, rosszmúltú ellenzéknek a nemzetbiztonságot... Akkor lennénk bajban.
Isten jobb keze
2022. május 03. 02:20
Hát persze hogy nem kapta meg hülyék! Az kell a Fidesznek hisz így tudják meg akadályozni hogy a retkes nyakút átvilágitsák, mivel még ő soha nem volt át világít a nemzet biztonságilag! Nem véletlenűl Xdxd süketek..
Akitlosz
2022. május 02. 20:23
MIÉRT? Miért ezt javasolta Kövér? Mi a döntés háttere?
Armageddon
2022. május 02. 19:11
Azért, mert operett katona elődke, még nem jár kinevezés! Ráadásul nincs is nemzetbiztonsági átvilágítása sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!