Intenzív osztályon ápolják a világbajnok magyar ejtőernyőst

2022. április 26. 15:58

Nagyjából 100 km/h sebességgel csapódhatott a földbe.

2022. április 26. 15:58
null

Gál Szabolcs a szemtanúk szerint 100 km/h sebességgel csapódhatott a Szolnok melletti szandai rét földjébe április 25-én délután – írja a Blikk. Eddig ismeretlen okból az ernyős kezéből nagy magasságban kicsúszott az irányítózsinór, ha az ernyője nem nyitott volna nem is élte volna túl a zuhanást, így is eltört az összes bordája, mind a két combcsontja, térde, csípője, több csigolyája, megsérült a nyelőcsöve, légcsöve, veséje. Koponyáját megmentette az ugrásoknál kötelezően viselt sisak, de így is súlyos agyrázkódást szenvedett. 

Az első orvosi szakvélemények szerint a gerincvelő talán nem sérült, így a bénulást megúszhatja a fiatal sportember, de így is nehéz és hosszas lesz a gyógyulása. A sérült honvédet azonnal, helikopterrel szállították a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjába, ahol az intenzív osztályon, altatásban tartva, folyamatosan műtik, még nincs túl az életveszélyen.

Gál Szabolcs fiatal kora ellenére az egyik legkiválóbb magyar ejtőernyős katona, kiképző volt, hat éve, 27 évesen, a csoport legfiatalabbjaként tagja volt annak a magyar honvéd csapatnak, akik ejtőernyős világbajnokságot nyertek. 

Nyitókép: MTI / Mészáros János. Illusztráció.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperXXL
2022. május 11. 12:58
Mentőernyője nem volt, amit nyithatott volna?
bkstmsd
2022. április 27. 14:19
Én ejtőernyős mélységi felderítő voltam Szolnokon 1970-72 között és nem értem a történteket. Valaminek itt még lenni kell, mert ha az ernyő kinyílik és belobban akkor már nemigen tud nagyon nagy baj történni.
Simson
2022. április 27. 09:17
Ernyőt, egészséget! Gyógyulj meg Tesó!
Bocskai István
2022. április 26. 23:35
Ha valóban 100 kilométeres sebességgel ment, akkor palacsinta lenne belőle. Nem Gundel, hanem hortobágyi húsos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!