Elbocsátják a 168 Óra teljes szerkesztőségét

2022. április 30. 15:52

A kiadó másik termékénél, a Pesti Hírlapnál is történtek leépítések.

2022. április 30. 15:52
null

A 168 Óra szerkesztőségének elbocsátását Milkovics Pál, a fele részben Schabi Michaeli érdekeltségében lévő Michaeli, Schwartz & Brit Media Zrt. vezérigazgatója üzleti okokkal, költségoptimalizálással magyarázta – olvasható Media1.hu cikkében. A vezérigazgató azt ígéri,

a lap a tömeges elbocsátás után is megjelenik, az újságot ezután külső szerzőktől vásárolt tartalmakkal töltik meg.

Megerősítették azt is, hogy a kiadó másik termékénél, a Pesti Hírlapnál is elbocsátások voltak a hetilapos megjelenésre való átállás miatt.

Az elbocsátások 15 főt érintenek

A 168 Óra című hetilapot eddig előállító szerkesztőségi stáb 15 főt számlál, az elbocsátásukat a jövő héten tervezik közölni velük. Távozik Makai József, a 168 Óra főszerkesztője is, de őt nem elbocsátják, hanem maga döntött így, mert nem ért egyet azzal a struktúraváltással, amit a vezérigazgató kezdeményezett, és aminek lényege, hogy ezután külsős szerzőktől rendelnek írásokat, tehát nem fix belsős szerkesztői gárdával dolgoznak a lapelőállításon. A Media1.hu szombaton telefonon érte el Milkovics Pált, aki megerősítette, hogy elbocsátanak mintegy 15 főt. Szavai szerint az elbocsátás indoka, hogy

a lap működése a jelenlegi költségszint mellett nem lenne fenntartható, az újság hosszú ideje veszteséget termel,

ezért költségvágásra, optimalizációra van szükség. Attól, hogy az elbocsátást követően az újság külső szerzőktől, szabadúszóktól vásárol majd tartalmakat, Milkovics azt reméli, hogy drasztikusan csökkennek a kiadó költségei.

Az olvasó többféle véleménnyel is találkozhat a jövőben

A lap kérdésére, hogy az elbocsátások érintik-e a 168.hu internetes oldalt is, azt mondta, hogy nem,

az internetes szerkesztőség önállóan működik egy ideje, és ott maradnak a belsősök ezután is.

A hetilap tartalmait a jövőben Trencséni Dávid hírigazgató és a hírigazgató munkatársai rendelik meg külsős újságíróktól. Milkovics Pál azt mondta, az eddiginél több szerzőtől fognak tartalmakat vásárolni, és mivel mindig az adott szakterületek legjobb szakértőitől vásárolják meg az írásokat, így az olvasó többféle véleménnyel is találkozhat majd a 168 Órában, mint eddig.

Nyitókép: Facebook

Összesen 214 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2022. június 24. 08:46
Gyuri bácsi már vagy két éve "racionalizál", túl sok pénzét élték föl, szélhámoskodták el a hazai ellenzék részéről (lásd pl. a 2018-as választások utáni tavasztól a rá következő év februárig tartó 200 ezerről 20 főre csökkenő tüntike sorozatot) és az eredmény, hogy az örök ellenség Orbán kormány erősebbé vált, mint valaha...:))) A legokosabb zsidó döntés ilyenkor a boltbezárás, legalább egy időre...:)))
olajfa1
2022. május 01. 14:57
NEM MEGY A "NYILVÁNOSHÁZ"!... ezért az ágyakat kicserélik!... mintha az ágy lenne hibás -mondjuk mert nagyon nyikorog "bevetés alkalmával"- hogy nem megy a nyilvánosház forgalma...
Harcostankos
2022. május 01. 10:21
Mindenkit utól ér a végzet előbb-utóbb, aki összeszűri a levet a komcsikkal és a farvizükön evez.
monuskaroly
2022. május 01. 09:49
Lehet hogy már ezt a bagázst külföldről sem pénzelik tovább? Megszünnek ezek a szennyyportálok, leépítenek a pártok. Már csak Budapest főváros kasszáját tudják fosztogatni, de ha 24-ben onnan is ki lennének rakva, na az lenne a végük. Remélem így lesz!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!