A Nemzeti Választási Bizottság nyilvántartásba vette Gattyán György pártját

2022. január 27. 17:35

Ez is szükséges ahhoz, hogy az általa alapított Megoldás Mozgalom elindulhasson a választáson.

2022. január 27. 17:35
null

Újabb négy jelölőszervezetet vett nyilvántartásba az áprilisi országgyűlési választásra csütörtöki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), ezzel 38-ra emelkedett a nyilvántartásba vett jelölőszervezetek száma. A testület csütörtöki ülésén nyilvántartásba vett szervezetek a kérelmek beérkezési sorrendjében a következők: Fidesz - Magyar Polgári Szövetség, Megoldás Mozgalom, Szociáldemokrata Reform Párt. Nyilvántartásba vették továbbá az Országos Szlovák Önkormányzatot. A határozatok nem jogerősek, három napon belül felülvizsgálat kérhető ellenük a Kúriánál.

Az április 3-ai parlamenti választáson országos pártlistát az a párt állíthat, amely legalább tizennégy megyében és a fővárosban, legalább 71 egyéni választókerületben önálló jelöltet állított. Országos nemzetiségi önkormányzat nemzetiségi listát állíthat, ehhez az kell, hogy a közgyűlés január 31-ig döntsön a nemzetiségi lista állításáról, és szükséges hozzá a névjegyzékben nemzetiségi választópolgárként szereplő választópolgárok legalább egy százalékának ajánlása is. Az országos listákat legkésőbb február 26-án 16 óráig kell bejelenteni a Nemzeti Választási Bizottságnál.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2022. január 27. 20:30
A magyar piréz párt még nem jegyeztette be magát?
VeJoLa
2022. január 27. 20:12
Gattyán "állításai" legalább élvezetesek, és nem kendőzi el az igazságot se!
Phm045
2022. január 27. 18:17
A politikai élet nem lesz jobb, viszont a pornófílmgyártásunk fellendűl. Az is eszement, aki ezekre szavaz. LOL
Sincero
2022. január 27. 18:16
Ájvé! Ez nem jó hír fletóéknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!