Nagy István: Amikor elszabadulnak a világpiaci árak, a kormány mindig közbeavatkozik

2022. január 17. 09:47

Az agrárminiszter szerint a rezsicsökkentés és a benzinár-befagyasztás után az alapvető élelmiszerek tekintetében is ugyanez történik.

2022. január 17. 09:47
null

Videóval jelentkezett Facebook-oldalán Nagy István agrárminiszter, aki többek között elmondta: a járvány miatt egész Európában nőnek az élelmiszer árak és ez Magyarországra is begyűrűzik. A tárcavezető hangsúlyozta: amikor az emberek megélhetését befolyásoló területen elszabadulnak a világpiaci árak akkor a kormány mindig közbeavatkozik. Kiemelte: a rezsicsökkentés és a benzinárbefagyasztás után az alapvető élelmiszerek tekintetében is ugyanez történik.

„Ezért februártól több alapvető élelmiszer árát rögzíti a kormány a tavaly október közepi szinten. Ezek az étolaj, sertéscomb, csirkemell, csirkefarhát, a 2,8%-os tehéntej, búzaliszt és a kristálycukor. Az élelmiszerárak befagyasztása különösen védi az időseket és a gyermekes családokat” – fejtette ki Nagy István.

Fénykép: Földházi Árpád

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2022. január 17. 12:34
Meg a focisták lába alá is fűteni kell a gyepet az energiaárakkal.
Gyzoltan
2022. január 17. 12:05
Áprilisig kár egymásnak feszülni, csak 1-2 hónap...
Senior
2022. január 17. 11:53
Ungarische Farhátrepublik....
pepita
2022. január 17. 10:54
Ember te miről beszélsz az természetes és helyes amit tettetek , de .................. "Magyarországra is begyűrűzik "" természetesen............... ha mg. ország létünkre alapvető élelmiszerekből is behozatalra szorulunk . Ugye ezekből két hét tartaléka van az országnak. Röhej ,hogy nem tudjuk megtermelni ezeket , soroljam ?? Csak néhányat : sert. hús marha hús burgonya , vör. hagyma , fokhagyma , kertészeti termékek , gyümölcs félék , őrölt paprika tej , tej termékek ...........stb Amúgy a mezőgazdaság fejlődik és jól van - ugye ????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!