Donáth Anna szerint a DK gátolja az ellenzék sikerét

2022. január 13. 07:36

A Momentum elnöke szerint addig a közös kampány sem működhet, amíg nincs meg a közös lista – Gyurcsányék viszont nem akarják elsietni a listaállítást.

2022. január 13. 07:36
null

Hosszú interjút adott a Szabad Európának Donáth Anna, a Momentum tavaly novemberben megválasztott elnöke. A beszélgetés során számos témát érintettek, szóba került az előválasztás utáni kampány és a közös lista körüli megállapodások témája is.

Donáth Anna elmondta, hogy bár voltak olyan pártok, amik az előválasztás vége után befejezték a kampányolást, de a Momentum nem tartozott közéjük. A pártelnök szerint abban a tizenöt körzetben, ahol a Momentum jelöltjei nyerték az előválasztást, nem állt, nem állhatott le a munka, sőt, olyan helyeken is folytatták a kampányt, ahol más párt jelöltje nyert. Donáth példaként említette Egert, ahol a két ünnep között is folytatták a munkát a momentumos aktivisták. „Akármerre járok, azt mondják a momentumosok, hogy ami tőlük telik, meg akarják tenni a kormányváltásért” – jelentette ki Donáth Anna, aki a pártelnökség mellett EP-képviselő is.

Azt a felvetést nem utasította vissza a Momentum vezére, hogy a Demokratikus Koalíció jelöltjei nem kampányoltak tovább. „Ezt egyrészt mindenkinek a saját lelkiismeretére bízom, másodsorban viszont

– mondta Donáth Anna. A Momentum elnöke elmondta: nagyon is eltérő az álláspontja a közös lista összeállításának idejével kapcsolatban, mint a Gyurcsány-párt vezetésének. „Azt mondom, hogy amíg különböző olyan hatalomtechnikai és pártpolitikai kérdések nyitva vannak, mint a listaállítás, addig az összellenzék nem fog tudni teljes erőbedobással kampányolni, hiszen a figyelem máshova kerül” – hangsúlyozta Donáth Anna arra a kérdésre válaszolva, hogy a DK és a Jobbik lassítja-e a közös lista felállítását.

Fotó: MTI/Momentum

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. január 16. 09:52
VALÓBAN KÜZD A KORRUPCIÓ ELLEN MÁRKI-ZAY PÉTER? Márki-Zay a politikai közéletbe berobbanását, ismertségét az Orbán kormány és a miniszterelnök személye elleni, mindent elsöprő, lehengerlő támadásainak köszönheti. A Fidesz és miniszterelnök elleni kirohanásai, támadásai sokak érdekeinek feleltek meg, amiért is kezdte magát felkentnek, kiválasztottnak érezni, rögvest miniszterelnöki bársonyszéket vizualizálva. Innen kezdődően élete egyedüli „kényszerképzetes” céljának, értelmének tekinti a Fidesz és Orbán Viktor „megdöntését”- nem válogatva az eszközökben, ki tudja, talán „bármi áron”, bármilyen eszközzel élve. A Fidesz és Orbán elképzelt két vállra fektetésével pedig Márki miniszterelnöki programja ki is merült. Ennyi. Márki jelenleg üres. Kiürült. Nincsenek új gondolatai. Ismétel. Ugyanakkor még abban sem lehetünk biztosak, hogy Márki valóban a korrupció ellen küzd, vagy csupán kijátszva a „korrupciós választási kártyát” valójában magáért, a vágyott, áhított tisztségért, a hatalomért és ki tudja miféle milyen más lehetőségekért, hiszen hatalomimádata közismert. Ha Márki-Zay valóban a korrupció ellen küzd, miért nem ad részletes tájékoztatást korrupcióellenes intézkedési tervekről, az esetleges megválasztását követő korrupcióellenes intézményrendszer felállításáról működtetéséről, az elvárható hatékonyságról? A kérdés jogosan vetődik fel, mert Márki programtalan, minthogy a korrupcióellenesség nem választási program, sokkal inkább hozzáállás, álláspont, minden becsületes ember álláspontja - a mostani szinten, nem program. A lényeg tehát, hogy nincs az ország vezetésére alkalmas program, ahogy jelenleg az ország vezetésére termett jelölt sincs. A mostani sokismeretlenes nemzetközi gazdasági,- egészségügyi, - politikai helyzetben pedig különösen fontos volna sok fontos szempontot szem előtt tartva, jól választani magunk és hazánk biztonsága, jövője érdekében.
Dezsőke
2022. január 14. 07:17
MÁRKITÓL MEGSZABADULÁSUNK ÜNNEPNAPJA 2022 április 3.
Ferike57
2022. január 13. 20:25
Donáth Anna ennyire hülye ? Még szép hogy a böszme mindenkit kihasznál , megsemmisít mindenkit maga körül ! Fletó egyedüli tényező akar lenni ! Anna van idő , állj át a Fidesz oldalára !
rókabácsi
2022. január 13. 14:23
anna! ne mafláskodj! fletó megbüntet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!