Ismét találkozni fog Orbán Viktor Vlagyimir Putyinnal

2021. december 30. 23:06

Szijjártó Péter elmondta, szeretnék, „ha 2022-ben is lenne néhány mérföldkő a kapcsolatainkban”.

2021. december 30. 23:06
null

Minden idők legeredményesebb éve volt az idei a magyar-orosz együttműködés szempontjából – írta közösségi oldalán a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön. Szijjártó Péter Moszkvából közzétett posztjában azt írta: ez pedig jó alap ahhoz, hogy jövőre újabb fontos eredményeket érjünk el.

Ismertette:

Orbán Viktor miniszterelnök február elején találkozik majd Vlagyimir Putyin elnökkel.

Hozzátette: az előkészítés már zajlik.

Arról is írt: szeretnék, „ha 2022-ben is lenne néhány mérföldkő a kapcsolatainkban”. Ezek közé sorolta, hogy a létesítési fázisba léptetik a Paksi Atomerőmű projektjét, a Nemzeti Oltóanyaggyár készen fog állni a Szputnyik gyártására, folytatják az űrtechnológiai együttműködést, növelik a záhonyi térség szerepét a kelet-nyugat irányú vasúti forgalomban és újabb magyar élelmiszeripari termékek exportját indítják meg az orosz piacra.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2022. január 01. 14:43
Nem Orbán- Szijjártó vétózta meg Ukrajna NATO-ba való felvételét? Szijjártót ki is kitüntette az orosz pajtás. Putyinnak a krimi annexio elfogadása, és egy orosz befolyás alatt álló Donbassz, valamint egy NATO nélküli Ukrajna kell. Kivérezteti őket és a végén kompromisszum az EU-val és az USA-val.
confitür
2021. december 31. 14:49
Oroszország mint kereskedelmi partner az export vonatkozásában pótolhatatlan. Azonban az EU-t le kellene szoktatni a menetrendszerű embargók elrendeléséről, Oroszországgal kapcsolatban.
APA152
2021. december 31. 14:47
" Ismét találkozni fog Orbán Viktor Vlagyimir Putyinnal " A cikk elolvasása baloldali egybites liberálbolsiknak,csak nagy adag Sanax bevétele után ajánlott. Károgni,visítozni ér !!
tölgy
2021. december 31. 11:59
Hmmm... ennyi megbeszélni valójuk lenne, hogy ily sűrűn kell találkozni? Szerintem nem! Mindkettőnek felüdülés egy értelmes, humoros partnerrel-politikussal elütni az időt a sok dróton rángatott, sótlan, unalomig ismert frázisokat, demagógiát szajkózó politikus után.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!