Merkely Béla: Gyakorlatilag minden oltatlan el fogja kapni a koronavírust

2021. október 07. 07:55

A rektor előrejelzése szerint a negyedik hullám Magyarországon kevésbé terheli majd meg az egészségügyi ellátórendszert, mint az előző kettő.

2021. október 07. 07:55
null

A koronavírus-járvány negyedik hulláma itthon minden bizonnyal kevésbé terheli majd meg az egészségügyi ellátórendszert, mint az előző kettő – jelentette ki az InfoStart érdeklődésére Merkely Béla.

A Semmelweis Egyetem rektora szerint „nem egy második-harmadik hullám típusú görbét fogunk látni, hanem egy elnyújtott, laposan emelkedő görbét”. Merkely szerint a delta vírusvariáns rendkívüli fertőzőképes, és meg fogja találni azokat a személyeket, akik nincsenek beoltva. A rektor úgy látja, hogy az átoltottság és átfertőzöttség mértéke relatíve magas, de ennek ellenére a nyájimmunitás nem érhető el, vagyis „gyakorlatilag minden oltatlan el fogja kapni ezt a betegséget”.

Hogy a harmadik oltást hogyan érdemes időzíteni, arról azt mondta, a második oltástól számított hat hónap múlva érdemes azt beadni az időseknek és krónikus betegségben szenvedőknek. „Természetesen a vírus változhat, ezért ezek a szabályok is módosulhatnak” – tette hozzá.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2021. október 07. 16:30
Ez a hülye menjen be a kórházakba és nézze meg hogy a betegek zöme többször is oltott és a halottak is.Ezek a katyvaszok úgy védik az oltottakat mit az a plasztik lap amit az adófizető polgárok pénzén legyártottak,tehát nulla a tyúkszar védelem sőt ettől hullanak most az emberek.Ez a botcsinálta rektor meg menjen kanásznak ,de ha ott sem tud számolni akkor a gazda megjártatja a hátán a botját.
gonterl
2021. október 07. 14:20
Mindenki meg fog halni!
Kronossus
2021. október 07. 11:51
Munkatársam oltás nélkül elkapta még tavasszal,egy autóval jártunk dolgozni... Intenzív plusz két hónap regeneráció, után kapta a két oltást,most megint dögrováson van. Igaz sokkal gyorsabb a lefolyása és kevésbé gyűrte le. Mindeközben jó párunkat meg sem érintett a kór.(maradjon is így) Nem vagyunk egyformák.
Rugo
2021. október 07. 10:39
Ez az ember tök hülye. A természetes védettség pl. sokkal jobb, mint az átmeneti oltási védettség. Izrael, Szingapúr, Izland katasztrofális helyzetbe jutott a Pfizer az oltástól, a Pfizer vakcinától.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!