Momentum: Be fogjuk vezetni az eurót!

2021. augusztus 02. 16:14

A lila színekben versenyző párt újból a forint ellen és az euró mellett érvelt.

2021. augusztus 02. 16:14
null

A párt szerint „Matolcsy György jegybankelnök újabb kirohanást intézett az euró ellen a Magyar Nemzet hasábjain” és tagadják a tényt, hogy az euróval több ország járt rosszabbul, mint amennyien nyertek.

Szerintük „a valóság ezzel szemben az, hogy az elmúlt 11 évben Magyarország nemhogy felzárkózott volna a mag-Európához, hanem a térségben a sereghajtók közé estünk vissza, már a román minimálbér is magasabb a magyarnál” illetve „Magyarország egy nyugati ország és az euró bevezetése a felzárkózás záloga, ezért minél előbb el kell indítanunk a csatlakozási folyamatot, hogy az eurózóna tagjai lehessünk”.

Arról, hogy hogyan és milyen feltételekkel és gazdasági program keretei között tervezik bevezetni az eurót, egyelőre még nem lehet semmit tudni.

Nyitókép és forrás: Momentum Mozgalom Facebook oldala

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Prominet
2021. augusztus 06. 10:57
Rövid életű kormányzás lesz, sok vérrel lezárva. Aztán kezdhetjük előröl, vissza a forintot és a takarítást. Dunába velük...
Vakfolt
2021. augusztus 04. 13:47
Nem tudom, Matolcsyról mindig csak ilyen képeket sikerül használni, amin őrülten állnak a szemei? Ez body shaming, még akkor is ha fegyci ilyen keményen bepipázott kismacska képet vág, összhangban az ötlet komolyságával. Miért sietnek annyira egy süllyedő hajóra, amúgy nem értem.
airmax
2021. augusztus 03. 09:11
Amúgy ez csak kampányduma fegyőrtől (ki tudja mit tenne, és remélem soha nem is fogjuk megtudni...) Kampányolt már a zéró toleranciájú korrupcióellenességgel, és a hír tv riporterének kérdésére, hogy saját pártjában is így tenne-e, azt mondta ...természetesen hogy a fenébe ne... Ehhez képes mit tesz cseh Katalin ügyben? No ilyen az ő zéró toleranciája, és ennyire hihető amit mond...
airmax
2021. augusztus 03. 09:06
Szóval most jött el az idő... Már a korábbi választásoknál is némi aggodalommal vártam, hogy hátha lesz olyan ellenzéki párt aki ezzel kampányolna... (és amúgy nem is értem, mert ezzel jókora támogatásról mondtak le hiszen magyarországon az euróra pozitívan tekintenek, és biztonságot látnak benne az évtizedeken keresztül megtapasztalt infláció ellen...) Nem várható el az egyszerű választópolgártól, hogy akár Matolcsy versenyképességi aggályait, az euro bevezetés hosszabb távú negatív hatásait az össz gazdaságra a mediterrán országok esetében (vagy akár már szlovákiát is ide sorolhatnám).. akár magyarország esetében bevezetés után hirtelen várható 20-30% inflációs hatást méltányolja azzal a képpel szemben, amiben stabil valutában (és a várakozása szerint) emelkedő mértékű keresetben kapna... A valóság az, szerintem, - mert én sem vagyok eurobevezetés ellenes, - hogy jó lenne bevezetni az euro-t de nem ezen az árfolyamon... Nem ér ugyanis 350-360 ft-ot egy euro... Amiket mi termékeket szolgáltatásokat vásárolunk a mindennapi életben... nagyjából 260-280 ft os euro szinten lenne a paritás... Márpedig, ha euróval fizetünk akkor a szolgáltatások áruk árai pillanatok alatt az európai átlag szintjére emelkednek euróban... (ez az a 20-30% infláció amiről beszéltem...) Ezt az árfolyamot Matolcsi, ha akarná meg tudná csinálni, csak azzal meg a gazdaság versenyképessége... a vállalatok nyeresége de talán még a működése is veszélybe kerülne... A cégeknek jó lenne a pillanatnyi árfolyamon, (vagy akár a jelenleginél magasabb árfolyamon is az euro bevezetés) de az a magyarok számára komoly életszínvonalbeli sokkot idézne elő...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!