Kövér László: Mindannyian otthon vagyunk Magyarországon

2021. július 10. 09:56

Közös az életünk, közösek az élményeink, közösek az érdekeink és közös a múltunk is – mondta az Országgyűlés elnöke pénteken Ráckevén.

2021. július 10. 09:56
null

Kövér László a KeveFeszt 21 Országos Nemzetiségi Kulturális Fesztivál és Gasztronómiai Napok megnyitóján a ráckevei katolikus templomban hangsúlyozta: fontos időről időre megünnepelni azt a kultúrát, amelyet az előttünk járók hagytak ránk, és amelyik nélkül sivárok lennének a mindennapjaink.

Mint mondta: erre van lehetőség most Ráckevén is, ahol a település

huszonegyedik alkalommal ültet egymás mellé bennünket és fordítja egy irányba a szemünket és a fülünket, illetve a szívünket egymás felé”

– tette hozzá.  A házelnök szerint minden kultúra csak addig maradhat meg, ameddig vannak, akiket összeköt, de ez különösen nehéz kérdés a 21. században, amikor „a hatalmi érdekérvényesítés első számú terepévé lépett előre a kultúra”. Kiemelte: az országok vagy országok feletti háttérhatalmak ugyanis saját akaratukat, az általuk választott életmódot akarják másokra ráerőltetni. Kövér László hangsúlyozta: az apáról fiúra szálló kultúra művelése azonban nemcsak egyszerűen megvéd „a kommersz kultúrapótlékok lélekromboló hatásaitól”, de össze is hozza, valóban össze is köti az embereket.

Az Országgyűlés elnöke szerint ezen a földön mindenki úgy lehet az ország közösségének részese, hogy nem kell feladnia ősei nyelvét, kultúráját, hitét és álmait, és „a 20. század istentelen és embertelen diktatúráinak időszakát” nem számítva így volt ez Szent István király óta a magyar történelemben mindig. Ezért élhettek békében a Csepel-szigeten oly sokféle közösség tagjai, akik aztán „egyként mozdultak, ha a közös hazáért tenni kellett, és ezért építünk ma is közösen egy olyan országot, amelyben mindannyian otthon lehetünk” – fogalmazott Kövér László. 

(MTI)

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2021. július 10. 17:32
Hát nem! Azoknak, akiknek e föld nem hazájuk, csak szimplán pillanatnyi lakhelyük, azok bizony nincsenek se itt, se máshol a világon "otthon" Házelnök Úr! Ezek a globalista világpolgárok. Ezeknek bizony meg kell szabni a nemzeti játékszabályokat. Ők nem a szülői neveltetésük során ismerkednek meg ezekkel a nemzetet összetartó alapvetésekkel, hanem törvények útján kellene őket felvilágosítani. És amennyiben erre nem fogékonyak, bizony hogy páros lábbal kellene őket kintebb rugdosni e honból! De előtte unga-bunga (erre tartanék állami pénzen néhány tagbaszakadt buzeránst) és teljes vagyonelkobzás.
Joskapista
2021. július 10. 14:24
Ezt az országot a kisebbségei elárulták. Nincs mit szépíteni rajta. A régen gyakori nemzetiségekből, mint a rác, tót, oláh, azért van ma kevés, mert ha egy faluban csak 5% is volt belőlük, már idegen országhoz kerültek. És most azért békés a viszony, mert kevés van belőlük. A ma gyakori kisebbségek pedig ugyanolyan magyargyűlölők, mint emezek voltak, pedig ugyanúgy ajnározva vannak, mint emezek voltak annak idején. És, ha alkalmuk adódik ugyanúgy el fogják árulni az országot, mint az oláhok, rácok, tótok, tették egykoron. (A németet szándékosan nem említettem, mert velük picit más volt a helyzet, bár ők sem voltak egészen ártetlanok.)
Magyarok Pásztora
2021. július 10. 14:17
A hazaáruló moslékosokkal semmi közös dolgunk nincs.
Isten jobb keze
2021. július 10. 14:09
Mondja ezt egy olyan valaki, akinek a seggealá, egy 2.3 milliárd forintért felújitott szolgálati lakást raktak, a magyar adó fizetők pénzéből! Valamint akire ráillik a jelző, a mai napig hogy szarházi vén kommunista!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!