Elérte a beoltottak száma az 5,5 milliót

2021. július 02. 16:42

Ez azt jelenti, hogy szombattól a legtöbb helyen nem kell maszk.

2021. július 02. 16:42
null

Mint Magyarország kormányának Facebook-oldalán olvasható, megvan az 5,5 millió koronavírus ellen beoltott fő Magyarországon, ami azt jelenti, hogy újabb enyhítő intézkedések következnek.

A magyar miniszterelnök pénteki rádióinterjújában beszélt ezekről: a szociális intézmények és a kórházak kivételével nem lesz kötelező a maszkviselés, sem az üzletekben, sem a tömegközlekedési eszközökön.

Ismertette azt is: védettségi igazolvány nélkül lehet belépni a vendéglátóhelyiségekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe és az előre váltott ülőhelyes nézőtéren tartott kulturális rendezvényekre. Az üzletekre vonatkozó korlátozások megszűnnek, magánrendezvényeken 50 helyett 100-an vehetnek részt, lakodalomban pedig 200-ról 400-ra emelkedik az engedélyezett létszám. Orbán Viktor közölte: három helyen tartják fenn szigorúan a belépés védettségi igazolványhoz kötöttségét: a sportrendezvények, a zenés-táncos rendezvények, illetve a zárt térben tartott „koncertszerű rendezvények” esetén.

Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2021. július 03. 09:48
5.5 millió első oltás. 3 millió nincs oltva. 3 millió veszélyhordozó! 3 millió éppen azon emberkék 70%-a akik minden olyan helyet használnak ahol nagy tömegek megfordulnak. Sajnálom, hogy nem alkalmaznak szankciókat azok ellen akik nem oltatják magukat! Ezután a nyitás után nem is fogják, mert éppen ezek a felelőtlen emberek kaptak teret.
írmag
2021. július 03. 09:09
Lehet továbbhaladni!
states
2021. július 03. 06:31
A járvány együtt bukott a komcsikkal és a nácikkkal. Már nem kérdés, ki nyer tavasszal.
Newman
2021. július 03. 01:31
Köszönjük, MI beoltottak!:)) Már régóta vártuk! a szabadságot:) Haladunk na!!!:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!