Index-sztori: egymást kritizálja Bodolai és Dull

2021. június 09. 17:17

Az Index egykori – és a Telex jelenlegi – főszerkesztője is reagált Boldolai László, 168 Órában megjelent interjújára.

2021. június 09. 17:17

A Media1 birtokába került az előfizetőkhöz csütörtökön eljutó interjú, melyben Bodolai számos váddal illeti az Indextől tavaly nyáron távozókat – írja a portál, majd szemlézi Bodolai állításait. 

Bodolai-interjú

Többek között azt állítja Bodolai László, hogy néhányan előre elkezdték összerakni a Telexet, valamint csak show volt a kamerák előtti látványos tömeges vonulás a felmondás kapcsán, továbbá Kárpáti Márton, az Index volt főszerkesztő-helyettese, a majdani Telex tulajdonosa már azelőtt távozott a laptól, hogy sor került Dull Szabolcs főszerkesztő elbocsátására, és akkor még Kárpáti azt hangoztatta, abbahagyja az újságírást, azért is kapott felmentéseket kötelezettségek alól – olvasható a media1.hu-n. 

A lap beszámolójából kiderül, hogy Bodolai figyelmeztette Dull Szabolcsot, hogy amit tesz, azzal károkat csinál az Indexnek, de ő nem hallgatott rá, veszélyhelyzeti állásba kapcsolta a barométert és nem volt hajlandó visszaállítani később sem, ezzel rontva a cég helyzetét a reklámpiacon és az olvasók körében a megítélését.

„Jellemző történet: a barométert már kibillentették, de Dull még főszerkesztő volt, amikor odajött hozzám Kárpáti Marci, és azt mondta, hogy ő már családi okok miatt, nem akar újságírással foglalkozni, bontsuk fel közös megegyezéssel a szerződését. Megtettük. Utána meg ott ő lett a zászlóshajója szinte ennek a vonulásnak. Tudom, hogy amikor nagy látványosan nekiálltak kivonulni a szerkesztőségből, sokan azért voltak ott, hogy »tömeget alkossanak«, hiszen egy nappal korábban már felmondtak.

A felmondásminták már azelőtt elő voltak készítve és kinyomtatva, mielőtt az ultimátumukat közölték volna velem.

Az is köztudott volt, hogy munkajogi felkészítést tart nekik az egyik jogvédő szervezet, akikkel később állítólag csúnyán összevesztek” – fogalmazott Bodolai. 

A media1.hu szerint Bodolai arra, hogy mai fejjel is eltávolítaná-e Dull Szabolcsot az igazgatóságból, azt mondta, nem lehetett másképp dönteni, hiszen a cég érdekeit kellett védenie. Bodolai azt is elmondta, hogy

nem igaz, hogy Vaszily Miklós rúgatta ki vele Dullt.

Az elbocsátásra valójában azért került sor – mondja Bodolai –, mert Dull hátba szúrta, és nem az Index érdekeit tartotta szem előtt.

Dull reakciója

Dull Szabolcs, az Index egykori és a Telex jelenlegi főszerkesztője Facebook-oldalán reagált a Bodolai-interjúra.

„Számítottam rá, hogy az Index-történések egyéves évfordulójához közeledve néhány szereplő majd a lelkiismeret-furdalásától gyötörve megpróbálja nyilvánosan is tisztábbnak feltüntetni a szennyesét” – kezdte bejegyzését Dull, majd öt pontban cáfolta Bodolai állításait. 

Dull Szabolcs szerint az egész Bodolai-interjút áthatja az az értelmezés, mintha nem is lett volna semmi látnivaló akkoriban, „ő itt egy áldozat, és nekem és a szerkesztőségnek is az lett volna a célunk, hogy szándékosan gyengítsük, majd ellehetetlenítsük a munkahelyünket, az életünk egy fontos darabját.”

Egy újságot, ahol nem jelenhet meg hirtelen a semmiből egy Vaszily Miklós a politika által motivált terveivel, ahol nem pottyanhat igazgatósági ülések asztalára semmilyen kiszervezési terv, és ahol nem kell hallgatnunk ki tudja, kit képviselő tulajdonosi elnök urak csúsztatásait” – zárta sorait a Telex főszerkesztője.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2021. június 09. 23:33
Az az érdekes, hogy egy-egy nagy 'durranás' (rabszolga-törvény, Index, Népszabadság, stb.) vége egy aprócska pukkanás, vagyis kiderül, hogy az egész nem úgy történt, nem ott, nem akkor, stb. Az ember meg belefárad ebbe a sok "Vigyázz, jön a farkas!" történetbe, s már nem is érdekli mi történik malackával, hisz tudja, ez csak egy újabb színjáték.
blondiner
2021. június 09. 23:25
Semmi másról nem szólt az egész, mint a pénzről. A telex.hu tulajdonosai már jóval a "nincs másik" kampány előtt megalapították a céget. Egyszerű gazdasági ügy, pont ugyanaz, mint amikor a szobafestő mester tanítványa kitanulja a mester pénzéből és tudásából a szakmát, majd saját vállalkozást indít. Persze a mesterének a munkáját/jövedelmét is részben elveszi. Balhé nélkül ma a telex.hu nem az egyéves szülinapját ünnepelné, sokkal inkább a néhány hónap utáni buktát. Ez csak egyet jelent: marketingből kiváló a csapat.
Anonymtalan
2021. június 09. 19:19
Gondolom az egyéves nincs másik évforduló alkalmából.
Ekeke
2021. június 09. 19:12
"nincs másik" dull,valamint a "fideszes"index bodolaija hazugozzak egymást.Mikozben a korábbi elhagyok új peter és tsaik 24.444 néven nyomják,a merces jámbor meg partuntetest szervez. Így néz ki kedves elvtársak a diktatúrában a sajtószabadság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!