Fürjes és Pokorni útjára indították a Budai Kérdések kezdeményezést

2021. június 02. 07:38

Az államtitkár szerint a budaiak pontosan tudják, mit akarnak, csak meg kell őket kérdezni.

2021. június 02. 07:38
null

Fürjes Balázs a közösségi oldalán számolt be arról, hogy Pokorni Zoltánnal együtt postára adtak 49 ezer levelet és útjára indították a Budai Kérdések kezdeményezést. Azt írja, várják a budaiak válaszait, véleményét!

„Miért? Mert Pokorni Zoltánnal mindketten úgy gondoljuk:

A budaiak pontosan tudják, mit akarnak, csak meg kell őket kérdezni. Budáért és Budapestért dolgozni – számunkra a legszebb hivatás. De minden jó munka alapja a valódi együttműködés. Egymás meghallgatása, a másik véleményének megismerése, a közös megoldáskeresés. Csak akkor tudjuk jól teljesíteni feladatunkat, ha a budai polgárokkal együtt tárjuk fel a helyi gondokat, igényeket, feladatokat” – írja az államtitkár.

A témák

Hozzátette, hogy a javaslatok összegzését ősszel bemutatják Buda polgárainak, a Budai Kérdések kitöltésének eredményét személyes és online fórumokon vitatják meg velük. És hogy milyen témákról mondhatják el véleményüket a Budai Kérdésekben? Fürjes Balázs négy pontban foglalta össze a lényeget:

„1. Buda zöldje Buda tüdeje. Fontos, hogy a budaiak elmondják, hogyan őrizzük meg, gondozzuk és gyarapítsuk zöldterületeinket, hogyan segítsük kutyások és nem kutyások együtt élését, és mit tegyünk a városrészt fojtogató forgalommal.

2️. A budaiak egészsége: új szakrendelők, a János Kórház megújítása és a járvány elleni védekezés lehetséges lépései – fontos kérdések, amelyekben nekünk az itt élők véleménye különösen fontos.

3️. A családok biztonsága: itt arról kérdezzük a budaiakat, hogy mit gondolnak a családtámogatásokról, az egyszülős családok segítéséről, és hogy milyen további családbarát intézkedéseket támogatnának.

4️. Újraindítás, munka, jövedelem: a kérdőív utolsó részében pedig két igazán húsbavágó kérdésről, az adókról és a nyugdíjakról van szó. Emelni vagy csökkenteni kellene a személyi jövedelemadót, akarnak-e a budaiak vagyonadót és védjük, emeljük-e a nyugdíjakat?”

Kép forrása: Fürjes Balázs Facebook-oldala

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szolour
2021. június 02. 12:50
Budai kerdesek 49 ezer cimnek: ez most a 12. kerulet? Ok a budaiak? Mindegy megvalasozlom en is! Zold: mondjuk az segitene, ha nem epitenek be a teljes hegyoldalt, 200 lakasos lakotelepeket odaszurva, aztan mar mehetnek is a terepjaro karavanokkal fel-le egesz nap, a hulyegyereket edzesre vinni, anyut fodraszhoz, stb. Azt kene elerni, hogy ne ezeket lakasgettokat epitsek, es ne adogassak el ezeket a teruleteket, hanem koltsenek ra.. A Janos korhazat valami kis parkka kene alakitani, lehetne jatszohaz meg kiallitasok meg etterem az epuletekben, esetleg valami hivatalok. Mint amit a Millenarison csinaltak, azt ugyanitt. De hogy 80 eves embereket tologassanak ott 20 lerohadt epulet kozott.. Kell 4 centrumkorhaz BP-re es kesz, az viszont annak keszuljon, es ne 19. szazadi terveket hajkurasszunk. Igen, azt gondolom aki csinal 6 gyereket minimalberre, az maganak keresi a bajt. Persze tamogassuk oket is, de mar kaptak eleget. Inkabb menjen a csonka csaladoknak.. Adok: ti szerencsetlenek, miert a polgarokat kerdezitek, mi az isten ennek az ertelme azon kivul, hogy onkormanyzati penzbol meritek azt amit partkasszabol kene? Ti vagytok a politikusok, dontsetek el es magyarazzatok meg az eredmenyt. Demagog parasztsag ez. Az enyemet csokkentsetek, a tobbieket emeljetek jo? Vagyonado: megintcsak, micsoda baromsag ilyet kerdezni egy vagyonos keruletben? Nyugdijak: mi koze az onkormanyzatnak? vedjed, allj ki a varfalra es vedjed..
tevevanegypupu
2021. június 02. 11:09
Budapest nem az ország fővárosa hanem Libernácié..
Knerten
2021. június 02. 10:44
Milyen jó ez a betonfű, meg a betonfák. Én is ilyet akarok a kertembe, de üstöllést!
AROON
2021. június 02. 08:28
Budán erős a liberális bal. Ebben csak az a baj, hogy akik nem a balra szavaztak, azok is nehezebb élettel szembesülnek. Megrögzött liberalisnak, hiába mondasz, támasztasz alá érveket, nem érdekli őket. A probléma forrása, a fejükben van. Szelektíven látnak, gondolkodnak. Nem meglepő, hogy csak a balos propaganda jut el a célig. Ami jobbról jön, mindegy mennyire igaz, támasztják alá statisztikák , eleve elfogadhatatlan. Szóval lehet hordani a vizet a dunába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!