Az SZFE közleménye szerint tiszta a felvételi

2021. május 26. 15:09

Elmúltak már azok az idők, amikor a Színház- és Filmművészeti Egyetemre történő bejutást nem a tehetség és a szakmai alkalmasság határozta volna meg – írta az SZFE hétfői Facebook posztjára válaszul az egyetem vezetősége.

2021. május 26. 15:09
null

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói önkormányzata hétfőn Facebook-posztban azt állította, hogy az elmúlt héten „olyan felvételiző diákokról értesültek, akiket hátrányos megkülönböztetés ért az egyetem múltjával kapcsolatos hozzáállásuk, az egyetemfoglalásról alkotott véleményük miatt”.

„Ez, vagy bármilyen más visszaélés semmilyen helyzetben sem megengedhető, de azt gondoljuk egy szakmai felvételi során fel sem kéne merülnie efféle kérdéseknek, hiszen a válaszok semmilyen szinten nem befolyásolhatják a felvételiztető osztályfőnökök döntését. Amennyiben ideológiai alapon válogatják a leendő hallgatótársainkat, felmerül annak a veszélye, hogy az egyetemi polgárság elveszíti azt a sokszínűséget, ami eddig jellemző volt rá” – írta hétfői Facebook-bejegyzésében az SZFE-HÖK.

Az SZFE vezetése is reagált a közösségi oldalon megfogalmazott vádakra.

„Elmúltak már azok az idők, amikor a Színház- és Filmművészeti Egyetemre történő bejutást nem a tehetség és a szakmai alkalmasság határozta volna meg. Az Egyetem vezetése egyetért a Hallgatói Önkormányzattal abban, hogy a felvételizőket nem érheti semmilyen hátrányos megkülönböztetés. Ugyanakkor megkérjük a HÖK-öt, hogy amennyiben tudnak olyan esetről, amikor bármelyik leendő hallgatót sérelem ért, forduljanak az Egyetem oktatási rektorhelyetteséhez, aki a bejelentés után kivizsgálja az ügyet. Megkérjük a HÖK-öt, tartózkodjon attól, hogy a sajtóban, közösségi médiában, online felületeken a Színház- és Filmművészeti Egyetem rossz hírét keltsék.

Felhívjuk a figyelmüket az Egyetem Etikai Kódexében található 5.3. pontra: Jó hírnév megőrzése – Az Egyetem oktatóitól, nem oktató munkavállalóitól és hallgatóitól elvárható, hogy az intézményen belüli és kívüli tevékenységükkel megtartsák és fokozzák az Egyetem hazai és külföldi jó hírnevét, és tartózkodjanak minden ezzel ellentétes tevékenységtől” – áll az SZFE válaszközleményében.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palakon
2021. május 26. 21:09
Konkret eset amit leirok. Fiatal sractol szfe-n megkerdezte a bizottsag, hogy reszt vett-e a tavaly oszi megmozdulasokon. A valasz nemleges volt, feltettek tehat neki ujra. Ismetelt nem utan az ajtora mutattak.
kortárs
2021. május 26. 17:18
Bi-libsi sokszínűság: szivárványos zászló - mindenki buzi!
Pierre
2021. május 26. 16:35
szanalmasak vagytok. Nem tudnatok befogni a pofatokat az elrabolt egyetemen, a huberbe kapott vagyonnal, huszadrangu ner-kutyak? Meg ti vagytok megsertodve? Meg torleszteni akartok a kifosztott polgarokon?
szürkeSzarvas
2021. május 26. 16:28
A halottnak is még 1 darabig nő a körme. A FREESZFE döglődése a HÖK. Ujakat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!