Gulyás szerint hazudik a Népszava Orbán és Von der Leyen találkozójáról

2021. május 11. 21:40

„A helyreállítási tervet pedig számtalan konstruktív egyeztetés után ma este nyújtjuk be, tehát logikailag könnyen belátható, hogy nem lehet visszadobni azt, amit be sem nyújtottunk” – írja a közösségi oldalán a miniszter.

2021. május 11. 21:40
null

Lapunk is beszámolt Ursula von der Leyen és Orbán Viktor találkozójáról, amelyen szó esett az uniós helyreállítási keret magyarországi felhasználásáról. Mint az Európai Bizottság elnökének Twitter-bejegyzéséből kiderült, a helyreállítási alapon kívül szó volt az aktuális koronavírus-helyzetről, az EU zöld megállapodásának végrehajtásáról, a jogállamisági jelentésről, valamint a globális és nyugat-balkáni ügyekről is.

A Népszava szerint Orbán megsértődött

Az április 23-i találkozóról kedden közölt exkluzívnak szánt részleteket a Népszava.

„Sértődötten állt fel a vacsoraasztaltól április 23-án Brüsszelben Orbán Viktor. A kormányfői rosszkedv oka: ritkán fordul elő, hogy az uniós vezetőkkel szemben semmilyen engedményt nem képes elérni, márpedig most ez történt. Az Európai Bizottság (EB) irányítói ugyanis közölték a magyar delegációval: az uniós helyreállítási alap igénybevételére kidolgozott magyar terveket annyira rossznak tartják, hogy ebben a formában nem fogják támogatni. Ha a magyar kabinet ragaszkodik az elképzeléseihez, akkor a nemzeti terv negatív ajánlással kerül majd az EU-s pénzügyminiszterekből álló Tanács elé” – olvasható a baloldali lap cikkében. Mindezt azonban cáfolta Gulyás Gergely. A miniszter közösségi oldalán arról ír, hogy a magyar miniszterelnök és az Európai Bizottság elnökének találkozója kifejezetten baráti volt.

„Nem lehet visszadobni azt, amit be sem nyújtottunk”

„Ott voltam, a Bizottság elnöke részéről egy szó sem hangzott el abból, amit a Népszava a szájába ad. Ahogyan Magyarország, úgy a 27 tagállamból 20 másik sem akarja államadósságát további uniós hitellel növelni. A helyreállítási tervet pedig számtalan konstruktív egyeztetés után ma este nyújtjuk be, tehát logikailag könnyen belátható, hogy nem lehet visszadobni azt, amit be sem nyújtottunk” – cáfolja a Népszavát Gulyás.

„A Népszava régi komcsi szokás szerint hazudik, a 24.hu pedig örömmel terjeszti. Ez nem újságírás, hanem baloldali kampány. Ezek nem újságírók, hanem politikai aktivisták” – teszi hozzá a miniszter, aki új jelszót is ajánl a 24.hu-nak: „24.hu – friss hazugság – valótlan tartalom”.

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Abraxos
2021. május 12. 15:06
Ja és a másik amitől agyfaszt kapok, ha egy újságíró elkezd a másikra mutogatni. Dehát józsi is csinálja! Ez a trend Kit érdekel? Az olvasót nem. Az olvasó azt várja, hogy egy semleges hangvételű cikket olvasson aminek a célja nem a szurkálás, hanem a tájékoztatás.
balbako_
2021. május 12. 11:21
Erről is hazudik!
Sulammit
2021. május 12. 10:18
A Népszava nem mérvadó, ami a hiteles újságírást illeti. Hazudnak, mint a fene. Onnan tudjuk, hogy egyáltalán létezik még ez a lap, hogy időnként szemlézi egy-egy propagandistájuk cikkét a mandiner. Különben a kutya sem olvasná.
tolan
2021. május 12. 09:38
Aljas, rohadt Népszara!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!