Traktorral ütközött, kisiklott egy vonat Újfehértónal

2021. április 20. 18:10

A traktor vezetője meghalt.

2021. április 20. 18:10
null

A katasztrófavédelem helyszíni információi szerint a mezőgazdasági vontató előbb egy személyvonattal, majd egy szemből érkező másik szerelvénnyel is ütközött. A balesetben az egyik szerelvény mozdonya és két kocsija teljesen, a harmadik kocsi részben futott le a sínekről, míg a negyedik vagon a síneken maradt. A másik vasúti szerelvénynek csak a mozdonya károsodott. A két vonaton összesen mintegy húsz utas tartózkodott – tették hozzá.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta, a balesetben a traktor sofőrje meghalt, a vonatokon pedig öten sérültek meg, az első információk szerint könnyebben.

A Mávinform a vasúttársaság honlapján azt írta: a baleset idején a fénysorompó jól működött, a közút felé tilos jelzést mutatott. Az ütközésben a Debrecenből Záhonyba induló, valamint a Záhonyból Püspökladányba tartó vonat érintett; utóbbi kocsijai siklottak ki, azon sérült meg a mozdonyvezető és több utas. Kiemelték: a helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt a záhonyi fővonalon Debrecen és Nyíregyháza között pótlóbuszok közlekednek, ezért egy-másfél órával hosszabb eljutási időre kell számítani.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ittésmost
2021. április 21. 11:28
nem Laudaricusnak ment
geyza1947
2021. április 21. 07:41
Nyilván a traktor vezetője volt hunyó, mivel a vonat egy adott pályán közlekedik. Nagy árat fizetett a vezető, meghalt.
buckafej
2021. április 20. 20:36
Ináncson is meghalt egy kisbusz vezetője ma a vasúti átjáróban. Vigyázni kell.
kulakman
2021. április 20. 20:17
Minden részvétem a halotté , de nem anakronizmus a vonat elsőbbsége , a két vonaton kb 20 utas , kérem ennyi embert taxival is olcsóbb célba juttatni , mint egy egész vasutat fenntartani, van 25 éve ,hogy nem ültem vasúton, autóbuszon is csak akkor mikor az autómért mentem , nos ez van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!