Gyurcsány: Jövőre győzünk, és maguknak nem lesz kegyelem!

2021. április 07. 13:27

„Apám négyszer-ötször volt életében börtönben. Nem volt egy nagy gazember, csak kicsi, de azt rendesen csinálta” – fogalmazott a DK elnöke a parlamentben, majd megfenyegette a kormánypárti képviselőket, mondván, a választás után „nem lesz kegyelem, el fogják önöket vinni!”

2021. április 07. 13:27
null

A tavaszi ünnepkör legfontosabb üzenete az élet – kezdte napirend előtti felszólalását Gyurcsány Ferenc szerdán a Parlamentben. A DK elnöke szerint az a kérdés, hogy „miközben a világ legbotrányosabb halálozási adatait szolgáltatja Magyarország, sikerült-e az életnek győznie a halál felett a kormány segítségével?”

nem volt egy nagy gazember, csak kicsi, de azt rendesen csinálta” – idézte fel sajátosan gyerekkori élményét a DK vezére.

A DK elnöke azt nem részletezte tovább, hogy az apja pontosan milyen gazemberségeket követett el, mindenesetre a drót.info rábukkant egy 1959-es hírre, melyben a karambolt okozó sofőr – egy bizonyos Gyurcsány Ferenc, pápai lakos – ittasan hajtott bele hátulról egy fogatolt kocsiba.

Gyurcsány szerint Magyarország kormánya felelős az elmúlt hetekben elhunytak haláláért. „Foglalkozási körben elkövetett gondatlanságnak nevezik ezt” – tette hozzá. Majd ismét gyerekkori élményeiről mesélve elmondta, hogy édesanyjával apját látogatták meg a váci börtönben, aki szerint nem kétséges, hogy volt bűne, de úgy véli, a kormány bűne súlyosabb.

Gyurcsány beismerte, hogy Magyarország jól áll az oltások területén, és amikor őt beoltották, „minden flottul ment”, de szerinte nem ez a kérdés, és ez nem a kormány érdeme, mert amikor a kormány megpróbál valamit csinálni , akkor semmi sem működik, ha viszont nem tesz semmit, működnek a dolgok. Mert maguk alkalmatlanok a kormányzásra  – tette hozzá.

A DK elnöke szerint az a kérdés, hogy a kormány merte-e vállalni a magyarok védelmét korlátozásokkal, vagy féltek ennek politikai kockázataitól, és százak hunytak el.

– jelentette ki.

Ma Magyarországon sokkal kevesebbért, mint amit önök csinálnak, elvisznek embereket. Magukat is el fogják vinni, egy év múlva, amikor győzünk! Maguknak nem lesz kegyelem! – fenyegette meg zárásként a kormánypárti képviselőket Gyurcsány Ferenc.

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik