Felfüggesztett börtönt kapott Koncz Ferenc balesetének okozója

2021. április 16. 17:47

A vádlott 2020. július 10-én Bekecsen gépkocsijával halálos motorbalesetet okozott.

2021. április 16. 17:47
null

Mint ismert, 2020. július 10-én elhunyt Koncz Ferenc fideszes parlamenti képviselő Bekecsen, egy motorbalesetben. Emiatt a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. választókerületében kiírt időközi parlamenti képviselői választáson lánya, Koncz Zsófia indult. A leadott voksok 50.87 százalékát szerezte meg, így ő nyerte a választást Bíró Lászlóval, a baloldal közös jelöltjével szemben.

A baleset ügyében most döntött a Szerencsi Járásbíróság, amely tárgyalás mellőzésével jogerősen felfüggesztett szabadságvesztést és közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki a vádlottra. A bírósági közlemény nem jelöli meg, hogy a baleset sértettje Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő volt, de a politikus azon a napon, ugyanazon a helyszínen vesztette életét közlekedési balesetben.

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott nő személygépkocsival Szerencs felé haladt; a gépkocsival meg akart fordulni az úton, ezért a jobb oldali útpadkához húzódott és annak érdekében, hogy a mögötte azonos irányba haladó két járműnek – egy személyautónak és egy tehergépkocsinak – elsőbbséget biztosítson, megállt. Amikor mindkét jármű elhaladt az autója mellett, elkezdett balra fordulni annak ellenére, hogy a teherautó a szembe jövő forgalmat teljesen kitakarta előle.

„A fordulás időpontjában, ugyanezen az útvonalon, ellentétes irányban közlekedett motorkerékpárjával a sértett férfi mintegy 50 kilométer/órás sebességgel. A sértett vészfékezési féktávolságon belül volt, amikor a vádlott a gépkocsival áthaladt az általa használt forgalmi sávba, csaknem teljes szélességében elfoglalva azt. A sértett vészfékezett, mely miatt a motorkerékpárral felborult és az úttesten csúszva a vádlott autójának ütközött” – áll a bírósági közleményben, hozzátéve: a sértett a baleset következtében a helyszínen életét vesztette.

A bíróság halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt a vádlottra 1 év 8 hónap szabadságvesztést és 2 év 4 hónap közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki, a szabadságvesztés végrehajtását 2 évre felfüggesztette. A döntés jogerős.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2021. április 18. 16:47
Igaz, hogy az eset baleset volt. De egy ilyen enyhe ítélet mennyire ösztönzi a többi embert, hogy elgondolkodjon, hogy hogyan vezet-. Ugye nem azért kell megbüntetni a vétkest, hogy feltámadjon a balesetben elhunyt, hanem azért, hogy a többi ember tanuljon belőle, és a nulláánál több időt töltsön el közlekedési esetek megvitatásával, átgondolásával. Na most ez az ítélet mennyire ösztönzi a társadalom többi tagját erre a viselkedésre? Sehogy. Mindenki tudjam hogy a fogházbüntetés nem túl súlyos, de mégis csak kiesel a munkából és rosszul érzed magad. (A fogházban inkább hajléktalanok vannak meg megtévedt átlagos emberek, nem kemény cigánybűnözők). Szerintem egy másfél éves ténylegesen letöltendő (aminek a harmadát majd elengedik) FOGHÁZBAN arányos lenne. Mert mégiscsak az áldozat családja is szívott. Ez így aránytalan. (Bár ez a magyar gyakorlat).
Harangláb
2021. április 18. 10:18
Ennek a bírónak ennyit egy emberélet... Hasonló jót kívánok neki, vagy szeretteinek, hogy átérezze döntését.
brekker
2021. április 17. 19:23
Nem volt véletlenek sorozata, egy eset volt Állítsuk meg már a józan ész túlfutását!
Pelikánkutyája
2021. április 17. 18:46
Magyarul: ha ez a nőszemély 2 évig nem öl meg (most jogosítvány nélkül) még egy embert, részéről nem történt semmi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!