Börtönt kapott az a férfi, aki láncon tartva éheztette a kutyáját

2021. április 20. 20:41

Az állatnak alig 1 méter mozgástere volt, a bordái kilátszottak és a fémlánc beleékelődött a húsába.

2021. április 20. 20:41
null

A Birosag.hu közleménye szerint 10 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra állatkínzás ítélte a Veszprémi Járásbíróság azt a férfit, aki 2019 óta egy nőstény németjuhász kutyát tartott láncon, az állat etetéséről nem gondoskodva.

Az alig 1 méter mozgásteret biztosító fémláncon tartott állat nem kapott elegendő tápanyagot, amiért már a bordái is kitüremkedtek az oldalán. Emellett a láncok már az állat húsába ékelődtek.

A veszprémi férfi a bíróság előtt azzal védekezett, hogy kizárólag a tudatlansága miatt nem tudta ellátni a kutyáját, nem akart szenvedést okozni. Ezt azonba a bizonyítékok cáfolják, ugyanis a kutya folyamatosan nyüszített, amit mások is észleltek.

A bíróság a börtönbüntetést kiszabó ítéletét azzal indokolta, hogy a büntetés célját csak végrehajtandó szabadságvesztés kiszabásával lehet elérni. Emellett hozzátették azt is, hogy méltatlannak tartják a közügyek gyakorlására is.

A címlapkép illusztráció

Kép forrása: Pixabay

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2021. április 21. 10:37
A rendszerváltáskor örültünk, hogy eljön a szabadság. Akkor mindenkinek a szeme előtt Kossuth, Széchenyi járt, a magyar szabadság ügye. Gondoltuk, hogy mindent megvalósítunk majd, demokrácia lesz. És akkor kiderült, hogy ha az emberek szabadok, akkor nem nagy nemes célokat tűznek ki maguk elé, hanem hogy szabadon seggbe kúrhassák a másikat, átműttethessék magukat másik neműre, gyerekek helyett kutyuskákat nevelhessenek, és minden más nagyon fontos baromságot. :-(((((( Szomorú ez az egész.
bunko_jobbos
2021. április 21. 10:26
Teljesen arányos ítélet, éljen a magyar jogrendszer! A Koncz képviselőt halálra gázoló nő kapott 2 év felfüggesztettet. Én is sajnálom az állatokat, de ne feledjük el, hogy naponta megöljük őket (vagy bérgyilkosokkal végeztetünk velük), hogy megegyük őket. Jaj annak a társadalomnak, amelyik az állatokat emberek szintjére (vagy a fölé) helyezi!
Ernie Pantuso
2021. április 21. 10:11
Nagyon helyes. Remélem megb sszák a seggét a börtönben.
nemecsekerno_007
2021. április 21. 08:13
Helyes. Esetleg ki lehetne kötni pár napra a csávót 1 m-es láncra, kaja nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!